Ansambl LADO u parku Maksimir

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Nakon stanke uzrokovane koronavirusom, Ansambl LADO vraća se svojoj publici vokalno-instrumentalnim nastupom ‘Mi nosimo zelen venčec’ koji će se, u suradnji s Javnom ustanovom – Maksimir, održati 3. lipnja na Maloj pozornici kod Glavnog ulaza u park Maksimir s početkom u 19 sati.

Tako će građani Zagreba, a uskoro i drugih gradova Hrvatske, od srijede 3. lipnja, moći ponovno uživo uživati u nastupima Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO, priopćeno je u četvrtak iz Lada.

Polusatni program koncerta obuhvatit će devet glazbenih brojeva kontinentalne Hrvatske, izvest će ih Orkestar i solisti Ansambla LADO. Koncert je besplatan za sve posjetitelje, a u slučaju kiše se otkazuje.

Tijekom gotovo tromjesečne stanke izazvane koronavirusom, LADO je dobio novog umjetničkog voditelja, objavljivao je koncerte na svom YouTube kanalu, a premijerno je prikaz i dokumentarni filma “70” na Hrvatskoj radioteleviziji povodom Svjetskoga dana glazbe.



Također, u tom je razdoblju objavljen i kratki video tutorial ‘Zaplešite s Ladom’, te drugi bogati sadržaja kojim je LADO uveseljavao pratitelje na društvenim mrežama, a ponovno su pokrenuti i projekti LADO Electro, te suradnja s Neli Andreevom, solisticom folklornog ansambla Filip Kutev povodom predsjedanja Hrvatske Vijećem Europske unije.

“Drago nam je započeti koncertnu turneju upravo u popularnome gradskom parku Maksimiru u kojemu naši umjetnici održavaju kondicijske pripreme. Koliko god da smo bili aktivni na društvenim mrežama u ovom periodu, nedostajao nam je neposredni kontakt s našom publikom. Sada kad smo opet tu, najavljujemo da će nas Zagrepčani imati prilike još gledati tijekom narednih mjeseci u gradu Zagreb”, rekao je umjetnički voditelj Ansambla LADO Krunoslav Šokac.

Kako je istaknuto, iako zbog poštivanja mjera Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske ansambl u ovom trenutku ne može održavati plesne probe, pa tako ni plesne koncerte, aktivno se dogovaraju različiti vokalni, vokalno-instrumentalni i instrumentalni nastupi kao i koncerti LADO Electra.

Komentari