Autor knjige ‘Nikad više Jugoslavija’ na drugoj Akademskoj večeri u Cafe galeriji Institut

Foto: Cafe galerija Institut

Cafe galerija Institut održat će u srijedu 29.9. u 18:30 drugu po redu akademsku večer gdje će gostovati dr. sc. Stipe Kljaić, autor knjige „Nikad više Jugoslavija“.

Stipe Kljaić rođen je 17. prosinca 1982. u Šibeniku. Posebno područje znanstvenog interesa mu je jugoslavenska faza hrvatske povijesti u razdoblju od 1918. do 1990., s posebnim naglaskom na temama iz intelektualne povijesti, povijesti ideologija i povijesti elita toga razdoblja, odnosno proučavanje međuodnosa između djelovanja hrvatske inteligencije i političkih kretanja.

Dosad je objavio više znanstvenih i stručnih radova u domaćim i inozemnim publikacijama, sudjelovao na više znanstvenih skupova i istraživao u domaćim i inozemnih arhivima.

Na prošloj akademskoj večeri gost je bio dr. sc. Josip Lucić, koji je govorio o kineziologiji kao znanosti, judu kao sportu i načinu života, te ostalim temama iz svog života.
Akademska večer je zamišljena kao događaj u kojem poznati doktori znanosti svojim životnim, akademskim i poslovnim iskustvom prenose svoja iskustva kroz neformalni oblik komunikacije s publikom i gostima. Cilj je obogatiti sve one koji slušaju za njihov život i akademski rad.



Komentari