Gurmanski vikend na kaubojski način u Općini Fužine

Fužine

U Roswellu, kaubojskom selu u Općini Fužine, ove subote 19. rujna, održat će se natjecanje u kuhanju najboljeg kaubojskog kotlića. Natjecatelji će uživati u pripremanju gulaša od divljači što je ujedno i specifičnost gurmanske ponude Gorskog kotara. Bogata se gastronomija Gorskog kotara temelji, između ostaloga, na divljači te raznovrsnim šumskim plodovima. Ovo će natjecanje obojati i kaubojske kulise te ugođaj poznatog Roswell sela gdje je sniman kultni film Winnetou.

Program natjecanja počinje u 12 sati, a proglašenje pobjednika bit će u 18:30 sati. Natjecatelji koji se žele okušati u pripremanju kaubojskog kotlića i prezentirati svoja gurmanska umijeća mogu se prijaviti telefonski na 0958351128 do petka, 18. rujna do 20h. Dress code je u duhu Divljeg zapada. Kotizacija po ekipi iznosi 100 kuna u koju je uključeno 1kg mesa od goranske divljači i drva. Sve dodatne namirnice i začine ekipe će same opskrbiti kako bi se diferencirali u kuhanju. Svi ostali sudionici uživat će u navijanju, a kotizacija iznosi 30 kuna koja uključuje i degustaciju kaubojskog kotlića s goranskom divljači.

U nedjelju, 20. rujna, posjetitelji će imati prilike uživati u Bajer music večeri, čarobnoj vožnji izletničkim brodićem Sv. Anton uz nastup tamburaškog sastava Zrinski i degustaciju domaćeg soka te likera od aronije, lokalne proizvodnje OPG-a Zeleni san. Raspored vožnji uz glazbene i degustacijske note planirane su za 16 i 17 sati. Ostale vožnje koje ne uključuju glazbu i degustaciju na rasporedu su u 11, 12, 13 i 15 sati. Sva događanja održavaju se uz pridržavanje epidemioloških mjera. Ostale informacije o događanjima i atrakcijama u Općini Fužine dostupne su putem Facebook stranica i na mrežnim stranicama turističke zajednice Općine Fužine.



Komentari