“Kaučsurfing” u Studio Exitu: Priča o svakodnevici mladih s nadrealnim elementima

Teatar EXIT

Teatar Exit ugostit će u Studiju Exit 20. i 21. studenoga glumačku družinu CLOU s predstavom “Kaučsurfing”, u kojoj žanrovski isprepliću dokumentarizam, ‘sit-com’ i nadrealizam.

Riječ je o autorskom projektu Kazališne družine Clou u kojem dvije autorice i izvođačice, Nina Sabo i Valentina Lončarić, kolažirajući autobiografske elemente i fragmente vlastite svakodnevice stvaraju sliku prosječne svakodnevice generacije mladih ljudi.

“Kauč simbolizira mjesto ugode, ali i mjesto nemogućnosti pomicanja u realnost, nemogućnosti akcije i izlaska u vanjski svijet. Jedina akcija, tj. ‘surfanje’ moguće je samo na dva metra kauča, te na taj način kauč postaje mjerilo i granica svijeta”, stoji u najavi. Svi predmeti iz svakodnevice na čudesan način nalaze se u kauču, na kauču, ispod ili iza kauča.  Fiktivno i imaginarno istodobno je jedini mogući izlaz iz realnosti, koja je za autorice i protagonistice neizvjesna.

Ideja projekta nastala je kao reakcija na nezaposlenost, nestabilna primanja, nedovoljnu mogućnost participiranja u odlukama i životu zajednice, koja dovodi do krajnje pasivnosti djelovanja.



Komentari