Glazbena meditacija: ‘Isuse uzdam se u Tebe’

screenshot

Uoči najvećeg kršćanskog blagdana kojega će kršćani diljem svijeta proslaviti u specifičnim okolnostima uzrokovanih korona virusom, poznati pulski skladatelj i kantautor Bruno Krajcar daruje nam pjesmu ‘Isuse, uzdam se u tebe’ koja je snimljena u suradnji s labinskom svestranom glazbenicom s londonskom adresom Dinom Rizvić koja je zaslužna za aranžman.

Pjesma kao svojevrsna glazbena meditacija Milosrdnom Isusu obogaćena je video spotom kojega potpisuje Josip Pino Ružić. Pjesma je ujedno zazivanje Božjega milosrđa na cijeli svijet sa željom da se ova pandemija uzrokovana korona virusom što prije okonča. Bruno se nada da će ljudi iz svega ovoga izaći kao bolji ljudi, a na tom putu će im pomoći On koji je prošao zemljom čineći dobro. Slika Milosrdnog Isusa potječe iz vizije poljske svetice sestre Faustine, a predstavlja Uskrslog Krista na čijim su rukama i stopalima vidljivi znaci pribijanja na križ.

Iz Njegovog probodenog srca izlaze dvije zrake, a svrha ove slike na kojoj se temelji video jest da nam posluži kao znak koji će podsjećati na potrebu pouzdanja u Boga i iskazivanja milosrđa svojim bližnjima. Isus nas poziva da upoznamo Njegovo neiscrpivo milosrđe, i da koristimo zasluge Njegove muke, tj. krvi i vode koju je prolio za nas na križu.



“Neka cijelo čovječanstvo upozna Moje neiscrpivo milosrđe. To je znak konačnog vremena. Zatim dolazi Dan pravednosti. Dokle je još vrijeme, neka se utječu izvoru Mojeg milosrđa. Neka koriste krv i vodu što je za njih tekla.” Iz dnevnika sestre Faustine – Dn 848.

Komentari