Joaquin Phoenix pomeo konkurenciju na dodjeli nagrade Bafta

youtube/screenshot

Povijesni film ‘1917′, dobio je britansku nagradu Bafta za najbolji film i najbolju režiju, a među glumcima u nedjelju navečer na 73. po redu svečanosti britanskim filmskim nagradama ovjenčani su Rene Zellweger i Joaquin Phoenix.

Film “1917” koji prati put britanskih vojnika u Prvom svjetskom ratu osvojio je Baftu za najbolji film, a redatelj Sam Mendes za najbolju režiju.

Priča o Prvom svjetskom ratu već je osvojila dvije nagrade Golden Globes i nominirana je za Oskare.

Redatelj Sam Mendes tako je pobijedio u jakoj konkurenciji Martina Scorsesea za film ‘Irac’ (The Irishman, Todda Philippsa koji je bio nominiran za film ‘Joker’, Quentina Tarantina koji se natjecao filmom ‘Bilo jednom u Hollywoodu’ (Once Upon a Time… in Hollywood) te  Bong Joon-Hoa koji je bio nomiran filmom ‘Parazit’.



Američka glumica Renée Zellweger dobila je nagradu Bafta za najbolju glumicu za svoju interpretaciju legendarne holivudske zvijezde Judy Garland u biografskom filmu ‘Judy’.

Za tu ulogu je Zellweger (50), već osvojila nominaciju za Oskar i ubrala je svoj  Golden Globe. Za Baftu su se natjecale i Jessie Buckley u filmu ‘Divlja ruža’ (Wild Rose), Scarlett Johansson (‘Priča o braku’ (Marriage Story), Saoirse Ronan (‘Kćeri doktora Marcha’) te Charlize Theron (‘Skandal’).

Američki glumac Joaquin Phoenix osvojio je Baftu za najboljeg glumca za svoju interpretaciju u filmu ‘Joker’. Taj 45-godišnji američki glumac također će se natjecati za Oskara za ulogu Jokera, a osvjanjem Bafte pomeo je konkurenciju: Leonarda Di Caprija u ulozi (‘Once Upon a Time… In Hollywood’), Adama Drivera (‘Marriage Story’), Jonathana Prycea (‘Joker’) i Tarona Egertona (‘Rocketman’).

Komentari