Kino Mediteran osigurao filmove kojima možete kratiti vrijeme u karanteni

screenshot

Festival mediteranskog filma Split i projekt Kino Mediteran odlučili su, u skladu s preporukama nadležnih tijela, ponuditi građanima još jedan razlog da ostanu kod kuće – 22 besplatna filma.

Uz prigodni promo kod KARANTENA ljubitelji filma na web stranici  mogu odabrati naslov koji žele i pogledati ga besplatno.

Ponuđeni su filmovi Kino Mediteran distribucije i oni koji su prikazani na Festivalu mediteranskog filma Split i nagrađivani diljem svijeta – ukupno 38 sati filmske umjetnosti. Broj kodova je neograničen.

Na svojoj Facebook stranici iz Kino mediterana su izvijestili da je od petka navečer neke od filmova pogledalo već više od 1.500 ljudi. Zbog velikog interesa stranica radi usporeno i treba ju osvježavati, no kažu da se filmovima može pristupiti i na ovdje.



Kino Mediteran je projekt revitalizacije kina u Dalmaciji kojim se nastoji oživjeti kino dvorane i dovesti filmske programe u manje sredine diljem Dalmacije gdje su kina bila dugo zatvorena.

Bol, Supetar, Hvar, Jelsa, Imotski, Podgora, Ploče, Lastovo, Mljet samo su neki od 30 gradova u kojima se održava, a u prošloj godini posjetilo ga je više od 59 tisuća gledatelja.

Besplatno gledanje filmova iz vlastitog doma omogućuje i nedavno pokrenuta platforma croatian.film, posvećena hrvatskim kratkometražnim uradcima, što je u novonastaloj situaciji također dobrodošlo.

Naime, zagrebačka kina Tuškanac i Kinoteka već su zatvorila svoja vrata, dok Cinestar i Cineplexx rade uz posebne mjere predostrožnosti, s obaveznim razmakom između posjetitelja, ograničeni broj karata po projekciji i dezinfekcijska sredstva.

Komentari