Nina Obuljen-Koržinek: Nema otkazivanja umjetničkih festivala, samo prilagodba programa

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek održala je u utorak video-sastanak s čelnicima nacionalnih festivala iz područja izvedbenih umjetnosti, na kojem je zaključeno da se trenutno ne razmišlja o otkazivanju festivala, nego o prilagodbi njihovih programa.

U ovoj fazi ne razmišlja se o otkazivanju festivala, nego o prilagodbi programa s posebnim naglaskom na angažman hrvatskih umjetnika koji su zbog mjera ograničenja dulje vremena bili bez angažmana, priopćilo je Ministarstvo kulture,

Poticat će se, navode, produkcija ili gostovanja manjih formata, vodeći računa o općim epidemiološkim smjernicama, a naglasak će biti na programima na otvorenom te prilagodbi gledališta, uz potrebu izbjegavanja rizika od zaraze.

Također, dogovoreno je da će vodstva festivala Ministarstvu do kraja svibnja dostaviti prijedlog prilagođenih programa uz odgovarajuće troškovnike.



Sjednica Vijeća nacionalnih festivala organizirat će se u lipnju, kada će u skladu s epidemiološkom situacijom biti prihvaćeni izmijenjeni programski i financijski planovi.

Sastanku su bili prisutni ravnatelj Splitskog ljeta Srećko Šestan, intendantica Dubrovačkih ljetnih igara Dora Ruždjak Podolski, ravnatelj festivala Osorske glazbene večeri Branko Mihanović, ravnatelj festivala Varaždinske barokne večeri Davor Bobić, ravnatelj Međunarodnog dječjeg festivala Šibenik Jakov Bilić i umjetnički ravnatelj Međunarodne smotre folklora Zagreb Tvrtko Zebec.

Komentari