Objavljena biografija Đorđa Balaševića “Panonski admiral”

Ivan Perić / CROPIX

Naklada Ljevak objavila je knjigu “Panonski admiral”, biografiju Đorđa Balaševića iz pera novinara i kritičara Ivana Ivačkovića.

Kako ističe nakladnik, “Panonski admiral” profesionalna je biografija Đorđa Balaševića te zbirka osobnih i kolektivnih sjećanja, naklon njegovoj umjetnosti i civilizacijskom angažmanu, koji je u toj umjetnosti imao istaknuto mjesto.

“Balašević je bio briljantan kroničar i tumač našeg vremena. Tijekom devedesetih godina dvadesetog stoljeća izrastao je u simbol otpora balkanskoj provincijalizaciji i ratu. Suprotstavljao se sili gluposti i gluposti sile”, stoji u priopćenju. “Ipak, ponajprije ćemo ga pamtiti kao pjesnika intime i ljudskih osjećaja, kao pjesnika ljubavi”, dodaje se.

Ivan Ivačković (1964.) o glazbi piše gotovo četrdeset godina. Kao novinar i kritičar, potpisao je više od dvije tisuće tekstova u većini važnih listova u SFRJ-u, SRJ-u, SCG-u i Srbiji. Autor je pjesničke zbirke “Crvena mapa” i romana “Bezverje”, te još šest publicističkih knjiga: “Kako smo propevali” (Nagrada Desimir Tošić), “Umetnost pobune”, “Pisma iz Tajnog grada”, “Između krajnosti”, “Obe strane jastuka” i “Priznanja pop pevačice”.Komentari