Tradicionalni Filharmonijski bal održat će se 30. prosinca u Lisinskom

Tradicionalni Filharmonijski bal, kojim Zagrebačka filharmonija u maniri bečkih novogodišnjih koncerata uz glazbu impozantnih valcera, polki i koračnica ispraća staru i pozdravlja novu godinu, održat će se 30. prosinca u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Orkestrom Zagrebačke filharmonije ravnat će njezin šef dirigent, maestro Dawid Runtz, solističke zvijezde biti će sopranistica Katerina Mina i tenor Roko Radovan, a u koncertu će sudjelovati Akademski zbor Ivan Goran Kovačić.

Na koncertu će biti dodijeljena prestižna Nagrada za “Mladog glazbenika godine”, koju Zagrebačka filharmonija dodjeljuje mladim hrvatskim glazbenicima za iznimna umjetnička postignuća ostvarena tijekom aktualne kalendarske godine.

Nakon koncerta u Velikoj dvorani, posjetitelji su pozvani na ples i druženje u predvorje, gdje će ih uz plesne evergreene i poznate melodije zabavljati Revijski orkestar Zagrebačke filharmonije.



“Prosinac, mjesec darivanja i najveselijih obiteljskih blagdana ne može proći bez novogodišnjih koncerata. I grad Zagreb ponosi se svojim novogodišnjim koncertom, Filharmonijskim balom, koji garantira svečanu i blistavu atmosferu, dobro raspoloženje te, u maniri bečkih novogodišnjih koncerata, izvrsnu glazbu impozantnih valcera, polki i koračnica uz koju, doslovno i preneseno, koračamo u godinu ispred nas”, ističu iz Filharmonije.

Pozivaju sve da im se pridruže u svečanoj glazbenoj završnici 2021. godine i, u posebnom ozračju uz večernje haljine i elegantna crna odijela, na posebnoj prednovogodišnjoj večeri rasplesano dočekaju novu 2022. godinu.

 

Komentari