VIDEO Šantićeve ‘Pahulje’ oživljene u novom singlu Jelene Milušić

Foto: Marko Ercegović

U Mostaru, bosansko-hercegovačkom gradu u kojem pahulje nisu česte gošće, nastala je jedna od najljepših pjesama baš o njima. Upravo pjesmom ‘Pahulje’; ekspresivna i karizmatična umjetnica Jelena Milušić najavljuje predstojeći solo album, koji se očekuje ove godine. Bajkovitu poemu ‘Pahulje’ Alekse Šantića glazbeno je oživjela skladateljica Merima Ključo, koja ujedno potpisuje audio i video produkciju singla.

Foto: Marko Ercegović

Jelena Milušić i Merima Ključo talente su ujedinile na albumu ‘Lume’, te su potaknute uspješnim rezultatom, nastavile suradnju na Jeleninom solo albumu. Još jedna posebna suradnja veže Jelenu za Mostar i to s Atillom Aksojem. Prepoznatljivi po suptilnom i emotivnom muzičkom izražaju, Jelena i Atilla izvode romsku i sefardsku glazbu pod imenom Barimatango.

Izlasku Jeleninog solo albuma prethodit će još jedan singl i videospot, kao i nastupi u regiji, Europi i Sjedinjenim Američkim Državama. Na pitanje zašto baš ova pjesma, Jelena odgovara: “Najavni singl mog predstojećeg albuma htjela sam posvetiti Mostaru i svima onima koji vole i poštuju ovaj grad, njegovu različitost i ljepotu. Šantićevi topli stihovi i lepršava kompozicija Merime Ključo vraćaju me u grad iz mog sjećanja, grad bezbrižnog djetinjstva. Također, dozivaju Mostar skladnih, prijateljskih i nježnih nota, Mostar koji zaslužuje bolje nas”rekla je Milušić

Interijer Ateljea Figure u Sarajevu pružio je ugodni ambijent za snimanje videospota, a za snimke Mostara iz zraka zaslužan je portal Bljesak.info.



Komentari