Virtualna izložba ‘Nokturno’ – umjetnice Gorane Težak

Od početka pandemije do danas internet je preplavljen online sadržajima. Doslovce se cijela kulturno-umjetnička scena preselila u virtualni svijet, tako je Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad napravio virtualnu izložbu koja bi se izdvajala od ostalog ponuđenog sadržaja. Akademska slikarica Gorana Težak razradila je scenarij koji je istovremeno duhovit, ironičan, kritičan ali i izuzetno iskren i autentičan. Kroz kratki intervju s umjetnicom i prezentaciju radova iz ciklusa ‘Nokturno’ koji su uobličeni na način da i sami čine svojevrstan umjetnički koncept možete uživati u izložbi koju smo vam pripremili, te kroz nju pobliže upoznati iznimnu mladu akademsku umjetnicu Goranu Težak.

“Kada smo planirali samostalnu izložbu ‘Nokturno’ Gorane Težak nitko nije mogao ni zamisliti da će se svijet suočiti s jednom od najvećih pandemija moderne povijesti, s virusom COVID-19, a niti da će Zagreb pogoditi najjači potres u posljednjih 140 godina. S obzirom na spomenute okolnosti i dok čekamo neko sretnije vrijeme Galerija ‘Idealni grad’ Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad predstavlja izložbu Gorane Težak ‘NOKTURNO’ u virtualnom obliku,” kaže Sonja Švec Španjol kustosica izložbe. Detalje o izložbi možete pronaći na web i Facebook stranici Centra.

screenshot

Gorana Težak, Magistra slikarstva – rođena je 1985. godine u Puli. 2000 godine upisuje srednju školu Primijenjenih umjetnosti i dizajna u Puli. 2010. godine diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi prof. Duje Jurića. Sudjelovala je u nekoliko likovnih rezidencija i humanitarnih aukcija: Art residence, Medana (Slovenija), Art residence, Varese (Italija), Artist in residence,Warberg ob der Aist (Austrija). Živi i radi u Zagrebu i Puli. Od 2012. godine članica je HDLU-a Istre – Pula, od 2017.godine članica je HZSU-a, od 2019.godine članica HDLU-a – Zagreb.



Komentari