Završio program Rovinj Photodaysa: Dodijeljene nagrade i Grand Prix festivala

Foto: Glas Istre

Ispred prepune pozornice Island Park Hotela Istra, svečanom dodjelom nagrada pobjednicima godišnjeg natječaja i dodjelom Grand Prixa, službeno je završio program petnaestog izdanja, najvećeg domaćeg festivala suvremene fotografije, prenosi Glas Istre.

Nagrade su dodijeljene u šest službenih kategorija, a radovi finalista premijerno su predstavljeni u sklopu grupne izložbe finalista u Multimedijalnom centru (MMC) Rovinj, koja je ujedno bila i središnji događaj ovogodišnjeg festivala.

Ana Bajagić, predstavnica Epsona kao jednog od glavnih sponzora festivala, Grand Prix dodijelila je Pietru Millenottiju, fotografu iz Italije i pobjedniku u kategoriji Pejzaž.

Osvajanje ove nagrade za Pietra znači novu samostalnu izložbu na festivalu Rovinj Photodays 2023, s pripadajućom pratećom publikacijom te novčanu nagradu festivala u iznosu od 2.000 eura.



“Fotografski projekt Black is the River inspiriran je filmom Charlesa Laughtona “Noć lovca” iz 1955. godine.

Black is the River preobrazba je poznatog mjesta, rijeke Po, kroz tamu i nemir. Fascinantni elementi sposobni su promijeniti percepciju i prenijeti je u dimenziju magičnog realizma. Tišina, izoliranost i tama postaju oruđa za pisanje krajolika i vlastitog nesvjesnog. Gledatelj je pozvan na mjesto gdje se stvarnost može otvoriti mašti i sugestiji. Vizualna pozadina i senzibilitet postaju vodiči za nove individualne priče.

Sve fotografije dio su veće serije i digitalizirane su s filma srednjeg formata”, rekao je Pietro Millenotti.

 

Komentari