Adam Sandler dobitnik nagrade za američki humor

Foto: Twiter

Glumac i komičar Adam Sandler postao je u nedjelju 24. dobitnik nagrade Centra Kennedy Mark Twain za američki humor, na događaju na kojem su nastupile zvijezde Jennifer Aniston, Chris Rock i Conan O’Brien kako bi proslavili njegovu komediju i karijeru.

Sandler, čiji filmovi uključuju Spanglish, The Wedding Singer i The Waterboy, proslavio se svojih komičarskim umijećem kojim je – iako nije uvijek osvojio srca kritičara – osvojio obožavatelje, a njegovi su filmovi zaradili milijarde dolara.

Neuobičajeno odjeven u odijelo umjesto u svoje poznate kratke hlače i majicu, Sandler (56) je rekao da misli da mu je odijelo preširoko. “Ne znam pristaje li mi ovo odijelo ili ne, upravo sam ga obukao… drugi put”, rekao je novinarima na crvenom tepihu uoči revije.

“Ali sve ostalo… takva čast, nikad o ovome nisam razmišljao u cijelom životu, nikad nisam očekivao ovako nešto”, dodao je.



Komičar Dana Carvey osvrnuo se na Sandlerovu dugu karijeru. “Nitko nije imao ovakvu karijeru”, rekao je Carvey novinarima uoči nastupa. “Tko je ovoliko izdržao? On je voljen”, ustvrdio je.

Sandlerovi prijatelji i glumački partneri, zajedno s njegovom majkom i njegovom suprugom, izašli su na pozornicu Centra Kennedy kako bi nježno zadirkivali glumca i istaknuli njegov razvoj kao stand-up komičara, filmskog glumca i pjevača.

“Činite užasnu, užasnu pogrešku”, u šali je za Sandlerov izbor rekao komičar O’Brien u showu u Centru Kennedy.

Komičar David Spade izrazio je lažno strahopoštovanje Sandlerovim uspjehom na blagajnama. “Četiri milijarde dolara u filmovima, s ovolikim talentom!” rekao je Spade uz pokret ruke koji je sugerirao malu količinu.

Aniston, koja je sa Sandlerom igrala u filmovima kao što su Just Go with It i u Netflixovu Murder Mystery, pohvalila je svojeg kolegu. “Adame Sandler, nema ti ravnog”, rekla je.

Voditelji se dotakli politike
Budući da je Bijela kuća nedaleko od Centra Kennedy, neki su se voditelji dotakli politike.

Carvey je iznio dojmove o predsjedniku Joeu Bidenu i bivšem predsjedniku Donaldu Trumpu, a komičar Chris Rock spomenuo je potencijalne kaznene prijave protiv republikanskog čelnika.

“Hoćete li vi stvarno uhititi Trumpa?” upita Rock. “Ovo će ga samo učiniti popularnijim!”

Rock, kojeg je na pozornici na dodjeli Oscara 2022. godine ošamario glumac Will Smith, osvrnuo se i na Paula Pelosija, muža bivše predsjednice Zastupničkog doma Nancy Pelosi, kojeg je prošle godine napao uljez u njihovoj kući u San Franciscu.

“Paul Pelosi – jedini tip koji zna kako sam se osjećao”, rekao je Rock, a Pelosi je sjedio u publici.

Sandler se pridružuje ostalim komičarima koji su dobili nagradu Mark Twain, među kojima su Jon Stewart, Dave Chappelle, Julia Louis-Dreyfus, David Letterman, Carol Burnett, Eddie Murphy i Ellen DeGeneres.

Nagrada je nazvana po romanopiscu i esejistu Samuelu Clemensu, poznatijem pod pseudonimom Mark Twain. Emisija će biti emitirana na CNN-u 26. ožujka.

 

Komentari