Ako tijelu nedostaju ova dva minerala, kilogrami se nikad neće otopiti

Vitamini i minerali mogu pomoći kod smanjenja težine, mogu popraviti raznu masnoće u krvi i ubrzati metabolizam.

Mnogi ne znaju da nedostatak nekih minerala u tijelu povećava apetit, usporava metabolizam, izaziva jaku želju za slatkišima ili brzom hranom. Ako želite izgubiti koji kilogram u prehranu ubacite namirnice bogate kromom i cinkom.

Želja za slatkim

Krom pomaže stanicama da apsorbiraju glukozu, povećavajući tjelesnu osjetljivost na inzulin. Kada ima dovoljno kroma u organizmu, tijelo koristi ugljikohidrate kao izvor energije, bez pretvaranja u masnoće

Ako vam nedostaje ovaj važan mineral, imat ćete neprestanu želju za slatkim.



Hrana bogata kromom: nemasno meso, sir, cjelovite žitarice, gljive, šparoge, šljive, brokula, orašasti plodovi, zob…

Loše prehrambene navike

Cink se nalazi u gotovo svakoj stanici i igra važnu ulogu u podupiranju zdravog imunološkog sustava.. Posebno doprinosi fizičkoj izdržljivosti, jačanju imuniteta, boljem pamćenju, metabolizmu… Bez dovoljne količine cinka u organizmu, nećete nikada postići željene rezultate dijete. Naime, njegov manjak u organizmu odrazit će se na razinu inzulina što će u konačnici dovesti do loših prehrambenih navika i naglih promjena razine šećera u krvi.

Hrana bogata cinkom: meso peradi, crveno meso, riba, rakovi, školjke, orašasti plodovi, sušene grahorice, mlijeko i mliječni proizvodi, cjelovite žitarice, gljive, grašak, tofu, suncokretove i bučine sjemenke.

Komentari