Brzinski recept za savršene čokoladne kolačiće od samo tri sastojka

veganbaking.net

Gosti vam neplanirano dolaze na večeru i trebate smisliti brzinski desert ili vam se jednostavno jede nešto slatko, a ne želite u kuhinji provesti više od deset minuta?

Za te situacije svakako sačuvajte ovaj jednostavni recept za slasne domaće čokoladne kolačiće koji ne zahtjeva baš nikakvo posebno umijeće u kuhinji, a svojim okusom mogu parirati nekim od najfinijih slastica koje ponekad iziskuju i višesatnu pripremu.

Sastojci:

150 gr mliječne čokolade,
150 gr bijele čokolade,
250 gr kikiriki maslaca

Priprema:

Na pari ili laganoj vatri otopite mliječnu čokoladu i kikiriki maslac, pomiješajte sastojke te ih ulijte u pleh obložen papirom za pečenje.



Zatim otopite bijelu čokoladu te je izlijte povrh smjese mliječne čokolade i kikirikija. Vrhom drvene kuhače izmiješajte obje smjese na način da dobijete zanimljivi uzorak smeđe i svijetle čokolade.

Ohladite oko pola sata na sobnoj temperaturi te premjestite u frižider dok se smjesa ne stvrdne dovoljno da se može rezati na komade.

Za potpune amatere koji nisu sigurni niti kako otopiti čokoladu, za svaki slučaj donosimo i video s YouTube kanala Nicko’s Kitchen u kojem možete vidjeti sve korake pripreme, piše Jutarnji list 

Komentari