Čak 70 posto ljudi koji uspješno gube kilograme, rade ovo

Mršavljenje nikad nije jednostavno. Štoviše, rijetko kad se može svesti samo na manju količinu hrane, drugi pristup prehrani ili više vježbe.

Kad se čovjek ozbiljno uhvati u koštac s gubitkom kilograma, onda je to najčešće kombinacija raznih strategija koje uključuju samodisciplinu, podršku obitelji i prijatelja te razne trikove koje pomažu odvratiti misli od hrane.

Novo istraživanje u časopisu Obesity otkrilo je važnost praćenja gubitka kilograma, odnosno puta prema cilju putem raznih aplikacija. Studija je provedena na Sveučilištu Stanford, a pokazala je da je 70% osoba na dijeti, koje su pratile vlastiti napredak, bilo uspješnije od onih koji nisu imali pomoć tehnologije, prenosi N1. 

Osobe koje su pratile i bilježile svoj napredak kroz godinu dana, u 84% slučajeva bili su uspješni u mršavljenju. Međutim, oni koji su to radili dulje od godinu dana, bili su uspješni u mršavljenju samo 47%.



Time su dokazali da dugoročno praćenje slabi učinak i uspješnost, najvjerojatnije zato što se s vremenom jednostavno gubi interes.

Ipak, stručnjaci savjetuju želite li uspješno smršavjeti, korisno je pratiti napredak i ciljeve.

Od drugih trikova za uspješnije mršavljenje izdvojili su:

  • uvijek pripremite stvari za vježbanje dan ranije
  • birajte zdravije verzije hrane koju volite
  • ujutro prvo popijte čašu vode
  • temperatura u kući ne smije biti visoka, zdravije je boraviti u hladnijem

Komentari