Cura u centru Zagreba u minuti nabrojala brdo turbofolk izvođača: ‘Okej, okeej mogu još…’

Screenshot: Tik Tok

Da mladi Hrvati slušaju cajke, dokaz su bili popunjeni koncerti srpske pjevačice Aleksandre Prijović diljem Hrvatske.

Ipak izgleda da ‘Brenina snajka’ nije jednina hit među mladom publikom.

Ako je prošle godine netko u Hrvatskoj tvrdio da ne zna tko je Aleksandra Prijović, ove to sigurno više ne može reći. No, Aleksandra je samo jedna karika u nizu, ali i simbol jedne skupine mladih ljudi koja uživa u pop-folk melofijama.

I dok se domaći izvođači šakom i kapom trude osvojiti koncertne dvorane, radiopostaje i milijune na Trendingu, čini se da to izvođačima iz regije ne predstavlja nikakav problem.



Ekipa s portala Dnevno.hr prošetala je centrom Zagreba i jednu nasumično izabranu mladu osobu odlučili zaustaviti te je ispitati znanje narodnih i turbofolk pjevača.

@dnevno.hr

Mislite li da možete više nabrojati? 😌🎶 #dnevnohr #cajke #muzika #narodnjaci #voyage #nucci #fyp #fy #viraltiktok #viral #anketa #voxpopuli

♬ original sound – dnevnohr

Ipak voli slušati i Bacha i Cveka

Spletom okolnosti, zaustavili su simpatičnu mladu djevojku te je zamolili da u minuti nabroji sve izvođače kojih se može sjetiti. “Seka Aleksić, Dara Bubamara, Ceca, Stoja, Aleksandra Prijović, Anastasija Ražnatović, Aca Lukas, Saša Matić, Dejan Matić, Nucci, Voyage, Nataša Bekvalac, Crni Cerak“, odgovorila je djevojka u prvih 30 sekundi te dodala: “Okej, okej, mogu još, hmmmmm”.

Pjevačica ne misli stati! Prijovićka najavila novi koncert u Hrvatskoj: ‘Hvala vam na ljubavi’

“Ovako, koga još imamo, koga još imamo, okeej”, nastavila je razmišljati te se zatim prisjetila Elene Kitić, Mile Kitića, Jale Brata, Bube Corellija, Maje Berović, Teodore Džehverović, Amne, Zere, Nikolije i Relje. Ukupno se, dakle, dosjetila dvadeset i dva izvođača. Istaknula je i da sluša drugu vrstu glazbe poput Bacha i Matije Cveka.

 

Komentari