Deset stvari o kojima morate prestati brinuti

Ilustracija: Pixabay

Donosimo deset stvari o kojima ne biste trebali brinuti, posebice ako ste u dvadesetima.

Što je sve u trendu i što sve zanima mlade

Trendovi se mijenjaju tolikom brzinom da ih ne biste sve mogli popratiti čak ni kada biste htjeli. Prema tome, opustite se i uživajte u nešto zrelijim godinama.

Što ste postigli u usporedbi s vašim prijateljima i poznanicima

Bitno je samo da želite biti uspješni i da znate što za to morate žrtvovati. I da to i činite! A onda će uspjeh i doći, prije ili kasnije! Sve ostalo je potpuno nebitno!

Jeste li postigli ciljeve koje ste zamislili

Tamo negdje kada ste imali 16 godina. Naravno da ste bili balavi, i super nadobudni, i puni nade, i samopouzdanja. A onda vam se dogodio život i shvatii ste da neke stvari baš i ne idu kao po planu, a neke ne idu uopće. No to doista nije bitno! Bitno je držati se zadanog cilja dok ga ne ostvarite!



Pronalaženje frajera

Ono, pravog frajera. Kojem nije problem obrijati se, koji će biti ok s vašim starcima i koji će se rado useliti k vama. Ili vi k njemu. I koji je kvalitetan materijal za brak. Take it easy! I nemojte TRAŽITI takvoga! Kada se najmanje budete nadali, ljubav će se jednostavno dogoditi!

Ozbiljna veza

Ne morate odmah sirotana preplašiti dječjim imenima, lokacijom za vjenčanje i svim ostalim detaljima s kojima ćete ga pobliže upoznati. Hiperventilirajući! Pustite da stvari idu svojim tokom i eventualno mu decentno dajte do znanja što biste htjeli.

Trošenje ozbiljnih novaca na putovanje

Kao prvo, vjerojatno su vaši novci i sve dok ne dovodite roditelje na prosjački štap kako biste malo bolje upoznali Europu i svijet, u redu je. Sami odlučujete kako ćete s novcima koje ste sami krvavo zaradili.

Prevelika ovisnost o društvenim medijima

Ok, sjedite li svaku sekundu svog slobodnog vremena pred mobitelom/kompjuterom/televizijom, možda imate problemčić. Malo veći… No samo zato što ne možete zamisliti dan bez listanja vijesti, čitanja novina i praćenja svih novosti, ne znači da niste normalni. Samo ste prilagođeni vremenu u kojem živite…

Brige oko poruka

‘Je li ova poruka predugačka?’, ‘Da li da ubacim smajlića koji namiguje ili ne?’, ‘Ponašam li se prenapadno ako se uvijek ja njemu javim prva?’, ‘Zašto mi ne odgovara na poruke?’ i slična pitanja ostavite za curke koje su tek krenule s prvim flertovima i kojima je sve to super zabavno.

Ne odlasci na zabavu na koju ste pozvani

Više nemate 15 godina i neće se svijet srušiti samo zato što niste otišli na svaku zabavu na koju ste pozvani. Ili u svaki izlazak. Odlazite isključivo na one zabave i izlazite samo onda kada to želite – kada vam društvo na događanju i sam događaj odgovara.

Pronalaženje karijere

Možda ste pri kraju s fakultetom, iako vam je potpuno jasno da ste definitvno trebali studirati nešto drugo jer vas struka koju završavate ne zanima uopće. Ili barem ne onoliko koliko ste to mislili kada ste tek birali fakultet. E pa dobra stvar je što je to potpuno ok. Zašto biste trebali raditi isključivo jednu stvar do kraja svog života, piše Cosmopolitan.

Komentari