Dobro poznato lice ove nedjelje gostuje kod Stankovića: Pripremio je škakljiva pitanja

Twitter

Aleksandar Stanković objavio je kako mu je novi gost u emisiji ‘Nedjeljom u 2’ potpredsjednik Vlade Davor Božinović, a osim o izborima, dotaknuti će se problema s izbjeglicama.

Da Božinovića očekuju i neka dosta škakljiva pitanja Aleksandra Stankovića, daje se naslutiti iz intrigantne objave. “Razgovarat ćemo o izborima, teškim riječima u izbornom prepucavanju, izbjeglicama..”., stoji u objavi.

Ovo neće biti prvi put da Božinović gostuje kod Stankovića. Mnogi se još sjećaju njegovog gostovanja prije više od pet godina, kada je kao ministar unutarnjih poslova komentirao i danas aktualne teme.

Tada je govoreći o izbjeglicama, ministar istaknuo kako nije bilo većih nesporazuma s migrantima, koji su najčešće bez pogovora slušali ono što su im policijski službenici govorili. Ipak, tada je komentirao i izdvojeni incident kojim se dalo naslutiti kako bi se situacija mogla promijeniti.



Foto: Goran Mehkek / CROPIX

“Hrvatska policija ima odgovornost”

Božinović je tada istaknuo kako policija u više od 90 posto situacija djeluje nenasilno ali “kad je ugrožen nečiji život tu nema pardona” te je dodao kako hrvatska policija ima odgovornost prvenstveno prema građanima Hrvatske.

Na pitanje može li Hrvatska kontrolirati svoju dugu granicu Božinović je je tada rekao kako Hrvatska ima obučene službenike i kako ih ima dovoljan broj te da su dobro opremljeni.

Stanković iskreno progovorio o bolesti s kojom se nosi: ‘Imam problema već 14 godina’

“Ulazak, kretanje i boravak na nelegalan način u Hrvatskoj ne možemo dopustiti i to ne dopušta ni jedna država na svijetu”, rekao je Božinović i ponovno napomenuo kako hrvatska policija ima odgovornost prvenstveno za hrvatske građane i kako treba čuvati mir i sigurnost Hrvatske kao što je to dosad bila.

 

Komentari