Domaća šalša pristaje uz svako jelo, a priprema je super lagana

Za domaću je šalsu potrebno samo nekoliko sastojaka – rajčice, luk, češnjak, maslinovo ulje, a nakon što se oni izmiješaju s blenderom dodajte sol. Možete se poigrati sa začinima i sastojcima po svom izboru.

Sastojci:

500 g rajčica
luk
3 češnja češnjaka
4 žlica maslinova ulja
sol, papar
bosiljak
listići svježeg origana
žličica i 1/2 smeđeg šećera

Korak 1: Očistite luk i češnjak te ih sitno nasjeckajte. Rajčice uronite u zavrelu vodu i ostavite nekoliko sekundi. Zatim ih malo prohladite mlazom vode i ogulite kožu te nasjeckajte.

Korak 2: U zdjeli na zagrijanom ulju pirjajte luk oko 5 minuta dok ne omekša. Dodajte rajčicu i češnjak. Kad zavrije, umiješajte šećer i pirjajte na laganoj vatri dok rajčica ne omekša, a umak se ne zgusne. Začinite solju i paprom, origanom i bosiljkom.



Korak 3: Vruću šalšu možete pospremiti u sterilizirane hermetički zatvorene posude, koje mogu stajati u hladnjaku više vremena. Posloženu šalšu u staklenkama u tom slučaju zalijte s još maslinova ulja po vrhu, piše 24 sata.

Komentari