Ovo sočno, ukusno, zasitno i jednostavno jelo možete pripremiti brzo i poslužiti uz zelenu salatu ili kiseli kupus.
Sastojci (do šest osoba):
- 500 g tjestenine penne (cijelo pakiranje)
- 2 para kobasica
- 200 g sira
- 200 g pasirane rajčice
- 100 ml ulja
- 2 češnja češnjaka
- začini: sol, papar, čili i vlasac
Priprema:
Narezane kobasice prepecite sa svih strana. Dodajte nasjeckani češnjak, zalijte rajčicom i posolite. Kuhajte do željene gustoće.
Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi. Ocijedite tjesteninu i izmiješajte s umakom od rajčice i kobasicama. Dodajte začine. Sve to stavite u posudu za pečenje.
Prije pečenja dodajte naribani sir. Jelo zapecite u pećnici na 190 stupnjeva. Dovoljno je peći desetak minuta, da se lijepo zapeče.
Jelo poslužite uz zelenu salatu, a odlično će ići i kiseli kupus.
Dobar tek!