DOSTA JE ZADRUGE I PAROVA! Pokrenuta peticija za zabranu kontroverznih emisija, potpisalo je 340 tisuća ljudi

Screenshot:Youtube

Stravični događaji koji su zahvatili Srbiju bili su samo okidač za pokušaj gašenja televizija na kojima se emitiraju popularne reality emisije ‘Zadruga’ i ‘Parovi’.

Na internetu je osvanula peticija kojom se traži oduzimanje dozvola srpskim televizijama Pink i Happy, koji se u toj zemlji prikazuju od 0 do 24.

Iako se i prije pokušavalo ukinuti reality programe na spomenutim televizijama, sada se traže potpisi za peticije kako bi im se oduzele dozvole.

“Zahtijevamo da se televizijama Pink i Happy ne dodijele nacionalne frekvencije. Ove dvije televizije su dodijeljene nacionalne frekvencije koristile u velikoj mjeri za kršenje Zakona o elektronskim medijima”, piše u opisu peticije, a u nastavku su autori peticije detaljnije pojasnili zbog čega je ona pokrenuta.



“Iako opći pružatelji medijskih usluga, što znači da moraju imati dokumentarni, kulturni, znanstveno-obrazovni i dječji program, ove dvije televizije s dječjim programom imaju veze samo kada u studio pozovu lokalnog političara za kojeg svjedoci tvrde da podvodi maloljetnice i mi imamo obavezu stati na put takvim gadostima, bez obzira na potencijalna neslaganja, politička razilaženja ili različita opredjeljenja”, stoji u objašnjenju koje potpisuje Luka Tripković iz Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti i narodnog pokreta Kreni – Promjeni.

“Ne želim da nezdravo postane normalno”, “Da bude zaustavljeno mentalno trovanje nacije”, “Propagira nemoral, kriminal, zlostavljanje, diskriminaciju, kršenje ljudskih prava, krivična djela, destrukciju, čime utječe duboko na svijest ljudi i uznemiravanje javnosti. Neograničenim prikazivanjem i necenzurom sadržaj je dostupan maloljetnim licima, koja ne smiju konzumirati dati sadržaj iz već navedenih razloga”, samo su neki od navedenih razloga navedenih ispod peticije.

Do sada, peticija ima preko 340 tisuća potpisa, a brojne poznate osobe putem društvenih mreža pozvale su na njeno potpisivanje.

Peticiju možete potpisati OVDJE.

Podsjećamo, prije osam godina pokrenuta je peticija za ukidanje reality show programa na domaćim televizijama, a u svojevrsnom prosvjedu koji je pokrenula grupa građana na društvenim mrežama prikupljeno je više od 100.000 potpisa. No, nažalost, na televizijama koje imaju nacionalnu frekvenciju taj sadržaj se nastavio prikazivati, prenosi Dnevno.hr.

 

 

Komentari