Evo kako možete zobene pahuljice učiniti ukusnijima

Kada je u pitanju zdrav, zasitan i kvalitetan obrok, zobene pahuljice su uvijek među prvim izborima mnogima.

Jednostavno ih je napraviti i iako se mogu spojiti s raznim voćem, orašastim plodovima, medom, sjemenkama, mogu vam dosaditi. Isprobajte ovaj jednostavni način pripreme i dobit ćete neki sasvim novi okus, piše Real Simple, prenosi Večernji list.

Rješenje je jednostavno – tostiranje!. To će zobi dodati složenost i bogat okus poput karamele, bez potrebe za ubacivanjem dodatnih sastojaka.

Jednostavno zagrijte tavu na srednje jakoj vatri, ubacite zob i tostirajte je nekoliko minuta. Često miješajte kako ne bi izgorjela i pazite na boju, a kad izgleda pomalo smeđe i odaje aromatičan miris, spremna je.



Ova metoda djeluje putem reakcije Maillard ili interakcije između aminokiselina i šećera u hrani. Maillardova reakcija ne uključuje samo promjenu boje već daje zapanjujuće pečene arome i okuse jelima koja ih čine tako primamljivima.

Komentari