Evo koji je najlakši način za savršeno guljenje kuhanih jaja

Ilustracija Foto: Pixabay

Ponekad guljenje kuhanih jaja može biti komplicirano, ali ako slijedite ove jednostavne savjete nećete imati poteškoća. 

Hladna jaja stavite u vruću vodu

Iskustva korisnika na internetu pokazala su da ćete jaje lakše oguliti ako hladna jaja iz hladnjaka pažljivo uronite u vruću vodu. Jaje se neće razbiti ako ga budete uranjali u vodu uz pomoć žlice ili kuhače.

Dodajte žlicu sode bikarbone



U vruću vodu dodajte čajnu žličicu sode bikarbone. Soda bikarbona povećava alkalnost vode, što pak pomaže opustiti bjelanjke od unutrašnje opne jaja te tako olakšava guljenje. Nakon što stavite sodu bikarbonu u vodu, pustite da se jaje kuha oko 12 minuta.

Potom izvadite jaja iz vode, ohladite ih i uživajte u laganom guljenju. Ako kuhano jaje uronite u hladnu vodu s komadićima leda, zaustavit ćete proces daljnje termičke obrade te si dodatno olakšati kuhanje, piše Punkufer.

Komentari