Ako se niste umorili od mesnih jela tijekom blagdana onda je ovaj recept upravo za vas.
Fantastičan ručak za ljubitelje mesa.
Sastojci:
- 450 g pilećeg filea
- 1 žličica papra
- 40 g pršuta
- 2 žličice maslinovog ulja
- 100 g cherry rajčica
Umak od gorgonzole:
- 100g poriluka
- 100 g gorgonzole
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 1/2 žličice češnjaka u granulama
- sol, papar
- 1/2 žličice majčine dušice
Za premazivanje posude:
- 1 češanj češnjaka
- malo maslaca
Priprema:
Pileći file pospite paprom, pa svaki komad umotajte tanko narezanim pršutom.
Pržite na maslinovom ulju po dvije minute sa svake strane, pa izvadite meso na tanjur i pokrijte dok pripremate umak.
Za umak na istom ulju na laganoj temperaturi propržite tanko narezan poriluk dok ne omekša.
Dodajte gorgonzolu narezanu na komadiće i polako dodajte vrhnje za kuhanje, miješajući dok se sir ne otopi, a umak blago zgusne.
Dodajte češnjak u granulama pa po potrebi posolite, popaprite i začinite majčinom dušicom.
Keramičku ili vatrostalnu posudu za pečenje prođite češnjakom prerezanim na pola, pa premažite maslacem.
Zatim ulijte umak od gorgonzole, dodajte meso i prepolovljene cherry rajčice.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 30 minuta.
Dobar tek!