Fenomenalni trik za pranje prozora! Ono što vam je potrebno imate sigurno u ladici

Ilustracija: Pixabay

Svako kućanstvo ima neki svoj trik ili mješavinu koju koristi za pranje prozora i drugih staklenih površina, no ova metoda oduševila je mnoge, sve što vam treba je – vrećica čaja.

Naime, nakon čišćenja zadovoljno promatramo prozor, staklenu površinu ili vrata ormarića, kad pri nekom novom kutu ili sa sunčevom zrakom primjećujemo packe i fleke koje ne bi trebale biti tamo.

“Bilo je blistavo čisto”

No, pravi znaci znaju metodu s kojom se to neće dogoditi. “Koristila sam jednu vrećicu Yorkshire čaja (tradicionalni britanski crni čaj) te sam je umočila u kipuću vodu. Kada se ohladio, u čaj sam umočila papirnati ručnik te sam njime pobrisala vrata mikrovalne. Nisam polirala površinu da ju osušim i na početku su se vidjele linije brisanja, ali kada se sve samo osušilo, nije bilo mrlja i tragova poteza papira. Bilo je blistavo čisto”, napisala je obožavateljica alternativnih metoda čišćenja.

Oduševljeni su komentatori odmah isprobali trik, a jedna je članica grupe pokazala kako djeluje na staklenim vratima tuš kabine, dok su drugi otkrili da djeluje i na prozorima, prenosi 24 sata.



“Hladan čaj je nevjerojatan, djeluje kao neka vještičja čarolija. Ubuduće ću ga staviti u bočicu s raspršivačem i njega sprejati posvuda kad čistim”, napisala je jedna članica grupe.

Čaj ne mora nužno biti crni. Svakako koristite neutralni biljni, a ne voćne čajeve.

Komentari