FOTO Ove tri hrvatske plaže su uvrštene u Guardianovu listu najboljih u Europi

Foto. Facebook

Guardian je sastavio listu od 40 najboljih plaža za 2022. godinu na koju su uvrštene i tri hrvatske. Hrvatske plaže često pronađu svoje mjesto na raznim svjetskim listama, a ovaj put putopisci su izdvojili lokacije na Lošinju, Pelješcu i Paklenim otocima.

Na Lošinju su izdvojili uvalu Krivica, o kojoj Guardian piše:

Uvala Krivica Lošinj
Foto: Facebook ( Uvala Krivica Lošinj )

“Možda šljunčanu plažu u Krivici čini posebnom činjenica da morate pješačiti niz kamenitu stazu 30 minuta – i opet natrag. Nagrada je bistra, duboka, tirkizna voda u uvali okruženoj borovima, a društvo prave samo jedrilice u uskom kanalu. Lošinj, dugi, izobličeni otok u Kvarnerskom zaljevu, jedno je od najmirisnijih mjesta u Hrvatskoj, s nevjerojatnim obiljem samoniklog bilja.”

Za plažu Divna na Pelješcu navodi se da uistinu opravdava svoje ime jer je prekrasna.



Opis fotografije nije dostupan.
Foto: Facebook (Uvala Divna) 

“Plaža Divna nalazi se na sjevernoj obali poluotoka Pelješca. Malu šljunčanu uvalu okružuju brežuljci obrasli borovima. Postoji nekoliko sjenovitih mjesta, a podmorje između plaže i otočića sjajno je za ronjenje”, piše Guardian.

U top tri hrvatske plaže uvrstili su i uvalu Mlini koja je dio Paklenih otoka.

“Oni koji posjećuju Hvar i žele promjenu okruženja trebali bi uzeti taksi brod do uvale Mlini na otočiću Marinkovac. Šljunčana plaža s mirisom borova pruža prekrasan opušteni ugođaj, zajedno s ležaljkama za iznajmljivanje i restoranom uz plažu. Kao i na svim hrvatskim šljunčanim plažama, zaštitne cipele za kupanje učinit će stvari ugodnijim, a nevjerojatno čista plavo-zelena voda tjera ljude na ronjenje satima”, navode putopisci.

Foto; Facebook
Foto: Facebook ( Mlini beach Hvar )

Komentari