Gasi se srpski reality show “Zadruga”, oglasio se vlasnik televizije Pink

Foto: Screenshot

Gasi se srpski reality show “Zadruga”, objavio je vlasnik srpske televizije Pink Željko Mitrović na svojim društvenim mrežama.

“Na preporuku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića donio sam odluku da u najkraćem mogućem roku, ne dužem od desetak dana, ukinem reality program ‘Zadruga'”, napisao je.

“Vjerujem da je jedinstvo Srbije i procjena predsjednika važnija od svake vrste interesa Pinka i mog osobnog interesa”, dodao je.

Posljedica je ovo masovnih prosvjeda diljem Srbije, a kojima su okidač bile dvije tragedije s početka svibnja, u kojima je u beogradskoj osnovnoj školi i selima u okolici Mladenovca ubijeno 18 osnovnoškolaca i mladih, a 20 ih je ranjeno.



Građane je na prosvjed “Srbija protiv nasilja” pozvala proeuropska oporba, a, među ostalim, na popisu njihovih zahtjeva je i ukidanje prikazivanja nasilja na nacionalnim televizijama, pa i gašenje reality programa koji ga promoviraju. Jedan od takvih reality programa je Zadruga, u kojemu se gotovo svakodnevno mogu vidjeti burne svađe i psihičko i fizičko nasilje.

Komentari