Gorio automobil regionalne trap zvijezde: Ovaj jeziv komentar izazvao je posebnu pažnju

Foto: Facebook

Trap zvijezdi, sarajevskom reperu Amaru Hodžiću, poznatijim pod umjetničkim imenom Buba Corelli, izgorio je automobil, a kako je došlo do požara još se utvrđuje.

Prema informacijama koje su objavljene na portalima, reper se obratio policiji nakon što je primijetio oštećenja, a ministarstvo unutarnjih poslova Kantona Sarajevo potvrdilo je da se obratio nadležnoj policijskoj upravi.

Požar je zahvatio lijevi retrovizor i lijeva vrata automobila, a tužiteljstvo je okarakteriziralo ovaj događaj kao izazivanje opće opasnosti, no još uvijek nije utvrđeno je li požar bio podmetnut ili nije.

Opis fotografije nije dostupan.
Foto: Facebook

Komentar o kojem bruje društvene mreže

Na društvenim mrežama se brzo proširila vijest o incidentu, no više od toga društvene mreže bruje o komentaru njegovog dugogodišnjeg prijatelja i suradnika. Naime, Jala Brat mu je u komentarima napisao: ‘‘E čuj Buba Gorjeli‘‘.



Foto: Instagram

Zbog tog komentara, koji je u mnogima izazvao nelagodu, pokrenuo je nagađanja o mogućoj pozadini neugodnog incidenta.

Oglasili se iz policije

– Dana 26.03.2024. godine u 02:55 sati, od strane A.H. iz Sarajeva obaviještena je PU Novo Sarajevo da je u ulici Kolodvorska, općina Novo Sarajevo, od strane NN lica došlo do zapaljenja dijela putničkog motornog vozila Audi Q8, koje on koristi. Požar je ugasio građanin, te nije bilo potrebe za intervencijom pripadnika PVB Kantona Sarajevo.

Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, dok je na vozilu nastupila materijalna šteta. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je naložio da zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo iz člana 323. stav 1. KZ FBiH /Izazivanje opće opasnosti/, uviđajne radnje obave pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak protivpožarne zaštite – navedeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Hercegovka se u srpskom showu predstavila hitom Tihe Orlića: Izvedbom oduševila i Cecu Ražnatović

Inače, početkom godine profili bosanskohercegovačkih glazbenika Bube Corellija i Jale Brata nestali su s Instagrama. Glazbenika Jalu Brata na Instagramu je pratilo više od sedamsto tisuća pratitelja, dok je Bubu Corellija pratilo više od pola milijuna ljudi. Šuškalo se tada kako je u pitanju bio hakerski napad.

Nije to bilo ni prvi put da su profili bosanskohercegovačkih repera privremeno deaktivirani. Bubin profil već je bio nedostupan u 2021. godini, ali se reper brzo vratio na Instagram.

Komentari