‘GU*ICE IM NE DAMO’ Mrle objasnio glasanje na Eurosongu: ‘Rekli su da će nam dati bodove ako nas nagu*e’

Foto: Livio Andrijić/Cropix

Švedska pjevačica Loreen s pjesmom Tattoo pobjednica je ovogodišnje Eurovizije održane u Liverpoolu.

Let 3 za Hrvatsku je osvojio 13. mjesto.

Loreen je osvojila 583 boda temeljenih na glasovima publike i žirija iz 37 europskih zemalja i Australije. Njoj je ovo drugi nastup i druga pobjeda na Euroviziji, nakon 2012. godine. Drugo mjesto osvojila je Finska, a Izrael treće.

Hrvatski predstavnici Let 3 osvojili su 13. mjesto sa 123 boda. Zanimljivo je da su Riječani osvojili deset puta više bodova publike nego žirija, odnosno samo je pet zemalja dobilo više glasova gledatelja od njih.



Ovo je prvi put da je hrvatska pjesma bila u finalu Eurovizije od 2017. godine i nastupa Jacquesa Houdeka.

Trinaesto mjesto Hrvatske u finalu Eurosonga slavilo se u Liverpoolu kako i priliči: uz Guinness i pjesme Beatlesa.

Mrle: Znamo mi taj žiri
Damir Martinović Mrle spremno je za Jutarnji list objasnio zbog čega je Hrvatska predzadnja po glasovima europskih žirija, a sedma po publici.

“Znamo mi dobro taj žiri. Mi smo u petak, dan prije finala, bili s njima na jednom sastanku. Taj je sastanak bio nezgodan, a mogao je ispasti i vrlo neugodan po nas, jer su nam rekli da će nam dati bodove samo ako mi njima prije damo da nas naguze. Mi smo na to rekli da im gu*ice ne damo. Zašto smo im tako rekli, jesmo li uopće razmislili o njihovoj ponudi? Ni sekunde! Žalimo li sada zbog toga što smo ih odbili? Ne, jer nama su naše gu*ice drage”, objasnio je Mrle, kojem je drago i da je publika prepoznala i nagradila pjesmu ‘Mama ŠČ‘.

“Publika nije išla za našim gu*icama. Umjesto da nam pokušaju skinuti gaće, oni su ipak otvorili oči i uši. Tako ti je to u životu: jedni te šutiraju jer im ne daš dupe, drugi te nagrade upravo zbog toga. Ja se baš super osjećam s ovom nagradom publike, nikako ne bih volio da smo bili predzadnji po izboru publike, a sedmi po ocjeni gu*ičarskog žirija”, govori Mrle, otpijajući gutljaj piva i grleći svoju partnericu Ivanku Mazurkijević koja mu nazdravlja uz riječ: ‘ŠČ‘.

 

Komentari