Isprobajte ove lagane i mekane krafne iz pećnice

Ilustracija Foto: Pixabay

Ovaj način pripreme krafni odličan je za sve one koji žele izbjeći puno ulja. Ova lagana verzija prozračnih i mekanih krafni oduševit će vas pogotovo jer im okus ostaje isti kao da su se tradicionalno pekle. 

Za pripremu je potrebno 500 g glatkog brašna, 20 g svježeg kvasca, 3 žlice šećera, 1/3 žlice soli, 200 ml toplog mlijeka, naribana korica pola limuna, jedan vanilin šećer, 2 žumanjka, 10 dag otopljenog maslaca, marmelada ili čokoladni namaz za punjenje, žumanjak za premazivanje te šećer u prahu za posipanje.

U 100 ml toplog mlijeka izmrvite kocku kvasca i dodajte žličicu šećera te pustite da se kvasac diže na toplom.

Zatim u veću zdjelu dodajte brašno u kojem napravite malo udubljenje i stavite dignuti kvasac, šećer, vanilin šećer, žumanjke, naribanu koricu limuna, sol i postupno ulijevajte tekući dio smjese (preostalih 100 ml toplog mlijeka i otopljeni maslac). Sve zajedno lagano pomiješajte.



Prvo miksajte spiralnim nastavcima dok se ne počne odvajati od zdjele pa nastavite mijesiti rukama na radnoj površini. Kad osjetite pod prstima da je tijesto kompaktno, ostavite ga da se diže sat vremena.

Tijesto premijesite, izvaljajte i odrežite na 12 malih dijelova koje ćete potom oblikovati u malene kuglice pa napuniti marmeladom ili čokoladom. Napravljene kuglice stavite na tepsiju obloženu papirom za pečenje i svaku malo spljoštite kako biste dobili oblik krafne.

Pokrijte ih i ostavite da odmaraju 40 minuta. Kad se krafne dignu, premažite ih žumanjkom i stavite u pećnicu ugrijanu na 180 stupnjeva 15 do 20 minuta, sve dok ne porumene. Nakon što su krafne pečene, posipajte ih šećerom u prahu, piše Zadovoljna.hr.

Komentari