ISPROBAJTE PROTEINSKE NJOKE Rezultat bi vas mogao ugodno iznenaditi

Želite smršaviti, živjeti zdravo ili samo održavati liniju ali ste se razočarali u zdrave varijatne prave hrane?

Shvaćamo, većina tih jela poput brownija od avokada, kolači i torte od slanutka ili pizza s koricom od povrća, čokoladno mlijeko bez čokolade jednostavno nemaju onaj pravi okus hrane na koju smo navikli.

Međutim, tu i tamo i među tim receptima mogu se pronaći neki koji nas sve mogu oduševiti.

Njoki od posnog sira

Posni sir namirnica je toliko bogata proteinima da je svima onima koji žele raditi na mišićnoj masi obavezna. No isto tako, mastima je niska, a nutritivno zadovoljavajuća, tako da na njoj baziraju obroke i oni koji bi se htjeli riješiti par suvišnih kilograma.



Zato ne iznenađuje ni popularnost ovog recepta. Njoki od ricotte podjednako su poplarni na društvenim mrežama, a evo kako ih možete napraviti u dalamtinskoj varijanti, piše Slobodna Dalmacija.

U nedostatku oštrog brašna, a i želji da verzija bude što zdravija, pomiješali smo dvije žlice bijelog brašna sa 200 grama mljevenih zobenih pahuljica. I kao u inat pizzi od kaula, ova zdrava kombinacija pokazala se iznenađujuće ukusnom.

Za umijesiti kompaktno tijesto trebat će vam:

  • 400 grama posnog sira
  • 200 grama običnih zobenih pahuljca
  • 2 žlice brašna
  • sol, papar
  • 3 žumanjka
  • parmezan, maslinovo ulje po želji (može i bez)

 

Sve sastojke umijesite i oblikujte duguljaste trake koje možete rezati na veličinu njoka po želji. Kuhajte ih u kipućoj vodi – kad isplivaju na površinu par minuta. Probali smo ih s umakom od malo pesta i kiseloga vrhnja – rezultat je iznenađujuće ukusan i nimalo “gumast”.

Komentari