Pečeni kukuruz je nezaobilazni dio ljeta bez obzira pripremate li ga na roštilju ili u pećnici. Tradicionalni recept moguće je oplemeniti s naribanim sirom i maslacem kako biste dobili još ukusnije jelo.
Donosimo vam vrlo jednostavan recept za ukusan kukuruz koji će biti gotov za svega 25 minuta, a obuhvaća svega pet sastojaka.
Sastojci:
- 3 kukuruza
- 50 grama naribana parmezana
- 3 žlice omekšalog maslaca
- sol i papar po želji
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva.
- Prepolovite kukuruze.
- Svaku polovicu premažite maslacem koji ste prije toga ostavili na sobnoj temperaturi da malo omekša.
- Svaku polovicu uvaljajte u parmezan. Posolite i popaprite po želji.
- Kukuruz stavite u lim za pečenje te stavite peći oko 25 minuta. Ovako pripremljeni kukuruz moguće je poslužiti uz pečeno meso, hrskave krumpire i sezonsku salatu.
Dobar tek!