Jednostavan recept za najkremastiju tortu od jagoda

Screenshot: YouTube

Jagode u desertima pun su pogodan. One svojim okusom, mirisom, ali i izgledom obogate baš svaku kremu i svaki biskvit.

U kombinaciji sa sirom jagode su već svima dobro poznate, probajte ih i u ovoj elegantnoj verziji s piškotama i jogurtom.

Sastojci (za kalup promjera 26 cm):

500 g jagoda

400 g piškota



200 ml mlijeka

1 vanilin šećer

Za kremu:

200 ml slatkog vrhnja

600 ml čvrstog jogurta

150 g mascarpone sira

2 vanilin šećera

150 g šećera u prahu

2 vrećice želatine

10 žlica vode

Priprema:

Želatinu stavite u zdjelicu, pomiješajte je s vodom i pustite da nabubri. Slatko vrhnje izmiksajte u šlag, umiješajte šećer u prahu, vanilin šećer, jogurt i mascarpone pa sve dobro izmiješajte.

Zagrijte nabubrenu želatinu dok se ne otopi te je polako umiksajte u pripremljenu kremu.

Izvadite piškote pa im jedan kraj odrežite na visinu kalupa u koji ćete slagati tortu. Samo ih kratko, s jedne strane, umočite u mlijeko koje ste izmiješali s vanilin šećerom pa ih složite jednu do druge uz rub kalupa za tortu.

Također, piškote položite i na dno kalupa. Potom polovicu kreme nanesite na piškote, dodajte red na ploške narezanih jagoda pa po jagodama složite red piškota namočenih u mlijeko.

Preko piškota rasporedite preostalu kremu pa stavite tortu u hladnjak da se dobro ohladi, namanje šest sati.

Površinu torte ukrasite cijelim ili po pola prerezanim jagodama te listićima metvice, piše Zadovoljna.hr.

Komentari