Joža Manolić (104) udaje kćerku (70): Izabranik je misteriozni biznismen iz BIH, sve su držali u strogoj tajnosti

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Drugi predsjednik Vlade Republike Hrvatske i bivši visokopozicionirani pripadnik UDBA Josip Manolić (104) udaje kćerku (70), a njezin izabranik je misteriozni poduzetnik iz Orašja u BiH, koji je godinama živio i radio u Madridu.

“Istina je, udajem se. Sve smo držali u strogoj tajnosti. Ne želim pričati previše o tome. Bit će to skromna ceremonija kojoj će prisustvovati veoma uzak krug prijatelja i članova obitelji”, potvrdila je Zrnka (70), kćerka prvog hrvatskog špijuna Jože Manolića, koja se u petak sprema za vjenčanje.

Njen izabranik je misteriozni poduzetnik iz Orašja u BiH, koji je godinama živio i radio u Madridu. Tamo je radio za veliku multinacionalnu kompaniju, a u Zagrebu ima kuću u kojoj provodi umirovljeničke dane.

“Poznajemo se dugo, ali ne bih u detalje” rekla je Zrnka, koja godinama brine o svom ocu Josipu Manoliću.



Sa svojom Zrnkom, Manolić dijeli sva svoja razmišljanja, a kako je psihički još jako jak, razmišlja o svemu što se događa u Hrvatskoj i svijetu, piše portal 24sata.hr.

“Prije spavanja dam mu tabletu protiv bolova i on spava cijelu noć. Svako jutro kad dođem iz radnje on pita: ‘Šta je Japica dobio?’, tako ga ja zovem japica, a japici uvek donesem za iznenađenje, ili oblande ili toplo pecivo. Više ne čuje ni s dva slušna aparata, i to nakon što je prebolio COVID. Teško je to podnio. Dva tjedna je bio praktično gotov, ali smo moj sin i ja brinuli o njemu. Sin mi je pomogao da ga nosim do toaleta i učinili smo sve da se oporavi, i to kod kuće. Nismo ga htjeli staviti u bolnicu. Ali posljedice korone su veoma prisutne. Manje vidi, ali i dalje čita”, rekla je Zrnka.

Najviše mu, kaže, smeta i nervira to što ne čuje.

“Strašno ga iziritira i iznervira kada ga netko pozove na telefon jer ne čuje, pa meni daje slušalicu. Rekao mi je da ne želi više razgovarati telefonom jer to nema smisla. Ne treba mu to. Često ga posjećuju Stjepan Mesić i Luka Bebić. Lijepo razgovaraju s njim. Ali uglavnom izbjegavamo sastanke zbog njegovog krhkog zdravlja. Moj otac je veoma strpljiv čovjek. Nikad se ne zna koliko će netko živeti, ali kao kćerka sam vjerovala da će moj otac doživjeti duboku starost. Cijeli život je živio asketski. Uvijek je govorio: ‘Kad se osjećaš najslađe, prestani jesti’. Nikada nije pio ni pušio. Uvijek je paralelno radio na svom psihičkom i fizičkom zdravlju”, rekla je Zrnka.

 

Komentari