Kina pripremila 100 tisuća pripadnika specijalnih jedinica za borbu protiv mrskog neprijatelja

Nekoliko se nacija u posljednje vrijeme suočava s neviđenom pošasti skakavaca koji i dalje uništavaju usjeve i zadaju glavobolje lokalnim farmerima od Afrike do granica Kine. Plan borbe protiv ovih skakavaca je oslobađanje vojske od stotine tisuća kineskih pataka koji čekaju ne bi li bili raspoređeni u susjedni Pakistan, kako bi se borili protiv spomenutih štetočina koji su napali usjeve i prijete regionalnoj prehrambenoj industriji.

Sad prije nego se počnete nekontrolirano smijati, imajte na umu kako je jedna patka sposobna pojesti više od 200 skakavaca dnevno. Invazija skakavaca proširila se zemljama od istočne Afrike do južne Azije, uništavajući usjeve i pašnjake neviđenim tempom.

Uporedo s tim, Pakistan se suočava i sa neuobičajeno vlažnim vremenom s puno kiše što ne pogoduje sjemenu usjeva u najvećim poljoprivrednim regijama, te je takva situacija postala prijetnja već i ovako krhkom gospodarstvu. Također došlo je i do migracije skakavaca u Indiju. Tako da ako vam ‘patkački vod’ zvuči čudno, znajte kako vlada Pakistana nagovara svoje građane da jedu skakavce. Savjetujući im kako ih mogu ‘peći na roštilju ili od ih pripremiti u curryu,’ navodi se u izvještaju lokalnih novina.

Novine pišu i kako se očekuje da će najmanje 100 000 patki biti poslano u Pakistan već u drugoj polovici ove godine u svrhu borbe protiv epidemije skakavaca, rekao je Lu Lizhi, viši istraživač sa Zhejiang Akademije poljoprivrednih znanosti, piše ETH.



Komentari