Mama objavila da plaća svojim roditeljima da joj čuvaju djecu, izazvala je žestoku raspravu

Ilustracija: Unsplash

Novopečena mama kaže da je odlučila platiti roditeljima i svekrvi da se brinu o njezinoj bebi kada se vrati na posao nakon porodiljnog dopusta, što je izazvalo raspravu oko brige za dijete.

Pronalaženje osoba koje će čuvati malu djecu može biti vrlo težak zadatak za zaposlene roditelje pa se imati bake i djedove koji su voljni pomoći može činiti kao božji dar. Jedna novopečena mama kaže da je toliko zahvalna svojim roditeljima i svekrvi što se brinu o njezinoj bebi kad odlazi na posao na pola radnog vremena da im je odlučila platiti za njihov trud, prenosi Večernji list.

Prema riječima ove zahvalne mame, koja će se nakon porodiljnog dopusta vratiti na posao tri dana u tjednu, nitko od baka i djedova ne radi, ali se zbog brige o njezinom mališanu ne mogu posvetiti svojim obavezama. Kaže se da su sretni što se mogu brinuti o svom unuku, međutim ona je odlučila da bi bilo pošteno ponuditi im malu naknadu za to.

Ali, ne slažu se svi s njenim razmišljanjem, a neki od prijatelja ove mame smatraju da su baka i djed pogriješili što su prihvatili novac. Obraćajući se Mumsnetu, zbunjena majka koja je prvi put rodila, napisala je: “Neke moje prijateljice su šokirane što sam ponudila novac i misle da ne bih trebala te očekuju da to čine besplatno, ali nisam sigurna što učiniti. Rekli su da će moja mama i mama mog supruga pogriješiti ako prime novac od mene. Ako ste baka i djed, primate li plaću? Ako ste mama s bebom, plaćate li baki i djedu? Ako da, koliko je dobar iznos?”.



Pojasnila je da zna da će ponosni baka i djed ionako iskoristiti novac samo na njezinog sinčića i osjeća da joj taj aranžman već štedi novac na vrtićima.

Njezina je situacija potaknula niz različitih mišljenja o ovoj često škakljivoj temi. Dok su je neki hvalili zbog promišljenog razmatranja skrivenih troškova koji nastaju s brigom o djeci, drugi su smatrali da briga o unucima nikada ne bi trebala biti “financijska transakcija”.

Komentari