Marko uzeo novce HRT-ovim lovcima: ‘Imam osjećaj da su ponudom testirali svoje granice’

Foto: Screenshot/HRT

Zagrepčanin Marko Zoldoš impresivno je nadmašio četiri lovca u emisiji Superpotjera, osvojivši 10.000 eura s prednošću od 21 sekunde. Troje sudionika – Ivona Lovreković, Roko Surać i Smiljan Zakarija, suočili su se s vrlo jakim timom lovaca.

Prva natjecateljica, Ivona Lovreković iz Virovitice, profesorica je engleskog i španjolskog jezika u zagrebačkoj gimnaziji. Sudjelovala je u kvizovima poput Potjere i Milijunaša te u slobodno vrijeme uživa u tenisu i putovanjima, s New Yorkom i Meksikom kao željenim destinacijama.

U prvom krugu, Ivona je točno odgovorila na četiri pitanja, osvojivši 2000 eura. Zatim se u brzopoteznoj igri suprotstavila četiri lovca koji su ponudili 14.000 eura i zatražili 38 sekundi na svom satu. Nažalost, Ivona nije uspjela pobijediti lovce, koji su precizno odgovorili na sva pitanja, ostavljajući je za devet sekundi.

Ivona nije znala da sandalovina i cedar u parfemima daju drvenaste note kao ni da Sayov zakon u ekonomiji kaže da ponuda stvara vlastitu potražnju. Nije joj bilo poznato ni da su Vikinzi vjerovali da je aurora borealis odsjaj oklopa ratnica Valkira te da su manzanas platanos i naranjas španjolski nazivi za neke vrste voća. Lovci su točno odgovorili na sva pitanja i nadigrali Ivonu s devet sekundi.



Roko Surać, povjesničar iz Zadra, suočio se s lovčevim timom i nadmašio ih je samo za dvije sekunde. Roko je u prvom krugu osvojio 2000 eura, ali se u brzopoteznoj igri suočio s izazovom pet lovaca koji su ponudili 25.000 eura i zatražili 45 sekundi.

Samo im Marko uzeo novčeke

Smiljan Zakarija iz Imotskoga također se borio, ali lovci su ga nadigrali s 15 sekundi. Marko Zoldoš, fizičar iz Zagreba, bio je jedini koji je osvojio novac u emisiji, pobijedivši s 21 sekundom prednosti i osvojivši 10.000 eura.

Svatko od natjecatelja imao je svoje izazove i uspjehe, a Marko se istaknuo izvanrednom igrom i osvajanjem novčane nagrade.

Posljednji natjecatelj Marko fizičar je koji ne radi u struci. Zaposlen je u jednoj banci u upravljanju rizicima. U prvom krugu Marko je točno odgovorio na tri pitanja, a u brzopoteznoj igri odlučio se suprotstaviti ekipi od četvero lovaca za 10.000 eura koji su zatražili 29 sekundi na svome satu.

Marko nije znao da je Person uzela Janici veliki Kristalni globus za tri boda, ni da je kardinal Mazarin bio glavni ministar u prvih 18 godina vladavine Louisa XIV. Pobijedio je s 21 sekundom i napustio natjecanje s osvojenih 10.000 eura.

“Imam osjećaj malo da su sa svojom ponudom, budući da ih jako dobro ide, testirali svoje granice“, rekao je Joško. “Ja bih rekla možda fizika nije puno izgubila vašim odlaskom, ali ovo područje procjene rizika, tu ste briljirali”, rekla je Morana.

Komentari