Na When East Meets Westu hrvatski projekti osvojili nagrade

Profimedia

Projekt dugometražnog igranog filma “Fiume o morte!” Igora Bezinovića i “1 Dan, 365 sati”, koji nastaje u hrvatskoj manjinskoj koprodukciji, osvojili su nagrade na industrijskoj platformi Filmskog festivala u Trstu, When East Meets West, kao i projekt.

Bezinovićev dokumentarno-igrani film, koji nastaje u produkciji Restarta, osvojio je nagradu LASER Film Award u sekciji This is It, namijenjenoj dugometražnim projektima koji imaju snažan vizualni i umjetnički potpis, a nastaju u koprodukciji s Italijom, izvijestio je u četvrtak HAVC.

U sklopu sekcije Last Stop Trieste, namijenjenoj projektima dokumentarnih filmova koji su skoro završeni, a koji su se ranije predstavljali na partnerskim platformama, dodijelio je projektu “1 Dan, 365 sati” turske redateljice, hrvatskog koproducenta Fade In), dobio je Nagradu HBO Europe od 1000 eura.

Na ovogodišnjem WEMW-u, koji se održao od 22. do 25. siječnja, sudjelovalo je 750 pripadnika filmske industrije iz više od 50 zemalja, 500 uživo, a 250 online. Filmski festival u Trstu traje do 28. siječnja.



Komentari