NAJBRŽI RECEPT ZA KROASANE Bez slaganja i preklapanja tijesta

Ilustracija Foto: Pixabay

Kroasane možete i sami pripremiti i to vrlo jednostavno. Ovo je recept u kojem nema slaganja, preklapanja, a ni puštanja tijesta da sjedi više puta po par sati.

Za pripremu je potrebno 60 dag glatkog brašna, 1,5 suhi kvasac (cca 10g), 3 vanilin šećera, 0,75 dcl ulja, 2,25 dcl mlakog mlijeka, 1,5 dcl mlake vode, 1,5 žličica soli, 15 dag maslaca i 1 jaje za premazivanje.

Maslac staviti u zamrzivač na barem sat vremena. Tijesto zamijesite od svih sastojaka, osim maslaca i jaja, te ostavite pokriveno dok se ne udvostruči u volumenu.

Potom tijesto premijesite i razvaljate najtanje moguće te naribajte maslac preko tijesta i zarolajte ga kao roladu.



Valjkom stanjiti roladu tako da izgleda kao pojas. Izrezati na trokute, puniti po želji i zarolati trokutiće.

Kroasane premažite jajem i ostavite da se dižu još 40-ak min. Pecite u prethodno zagrijanoj pecnici 10-ak min (dok ne porumene) na 200°C, piše Zadovoljna.hr.

Komentari