Nakon Ave Karabatić u utrku za izbore ide i Alka Vuica: ‘Želim doprinijeti rješavanju problema’

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Nakon što je Ava Karabatić otkrila kako ide u utrku za parlamentarne izbore, glazbenica Alka Vuica našla se na SDP-ovoj izbornoj listi za nadolazeće izbore. U SDP se učlanila prije dvije godine, a jednom je pokazala ambiciju da bude predsjednica. Poznato je kako se Vuica nalazi na 14. mjestu u šestoj izbornoj jedinici.

“Alka Vuica naša je nova članica! Želimo joj ovim putem dobrodošlicu, sigurni smo da će svojom energijom i znanjem doprinijeti našoj stranci. Veselimo se svakom novom članu i članici”, napisali su iz zagrebačkog ogranka SDP-a uz Alkinu fotografiju kada je pristupila stranci.

Alka je tada za Dnevnik Nove TV pojasnila da se učlanila jer je bila razočarana politikom u zemlji. Rekla je i kako želi svojim imenom skrenuti pozornost na probleme koje je potrebno riješiti u njezinom gradu.

Foto: Instagram

Želi djelovati lokalno

“Osobno mi cilj nije visoka politika, želim djelovati lokalno, u svojoj gradskoj četvrti Peščenica-Žitnjak. Želim doprinijeti rješavanju problema koji muče sve nas, kao što su zbrinjavanje otpada, čisti grad i uređen okoliš. Naravno, radim u kulturi cijeli život i vjerujem kako mogu doprinijeti razgovoru na tu temu”, kazala je Alka.



Inače, Alki ovo nije prvi put da se bavi politikom. 2009. godine htjela je na predsjedničke izbore kao kandidatkinja Zelenih, no kandidaturu je ipak morala povući zbog nedovoljnog broj potpisa. “Nemam više takvih ambicija, a ni ideala u koje vjerujem. Sve mi se čini crno u nekom lokalpatriotskom smislu i potpuno sam na putu individualnosti i samodostatnosti”, komentirala je prošle godine.

FOTO Alka Vuica (62) objavila zanimljivu fotku, fanovi su oduševljeni: ‘Bolja si od puno mlađih’

 

 

 

 

Komentari