Nakon Domovinskog pokreta oglasila se Karleuša: ‘Ako im je problem što dolazim iz Srbije…’

Foto: Instagram

Iz Domovinskog pokreta Kaštela reagirali su na odabir izvođača koji bi ovog ljeta trebali nastupiti na festivalu Island of Love. Putem svog Facebook profila upitali su gradonačelnika Ivanovića zašto je dozvolio nastup Jelene Karleuše, Ace Lukasa i Harisa Džinovića na hrvatskom otoku u sklopu festivala “Island of Love”.

Kako su naveli u objavi, smatraju kako “ovaj glazbeni izričaj ne pripada našem podneblju te kako moramo čuvati mediteransku i europsku kulturu kojoj pripadamo”, poručili su na svom Facebook profilu.

Nije dugo trebalo da se oglasi pjevačica Jelena Karleuša, koja je imala puno toga za reći o zabrani nastupa.

”Domovinski pokret očigledno nema pojma ni kada je riječ o glazbi ni kada je riječ o tome šta pripada našem podneblju. Ako im je tehno muzika okej, gdje se mladi drogiraju do jutra, ne vidim problem koji imaju s pop glazbom koju ja izvodim. Ja se bolje uklapam u europske standarde koje spominju, tako da se mane lupetanja o nečemu o čemu nemaju pojma”, napisala je Jelena i nastavila:



”Ako im je problem što dolazim iz Srbije, neka zamisle da dolazim s Marsa i sve će biti okej! Mene hrvatska publika obožava, a ovih lažnih stručnjaka i moralista uvijek je bilo i bit će. Neka dođu na moj koncert da vide pravu svijetlu zvijezdu”, poručila je Jelena u izjavi.

Foto: Instagram

Negodovanje Domovinskog pokreta komentirao je i Saša Mirković, najbliži Lukasov suradnik pod čijim se nadzorom organiziraju svi pjevačevi nastupi.

”Rado nastupamo po Hrvatskoj, volimo uveseljavati publiku i hrvatska publika dokazano obožava Acu Lukasa. O tome je u svibnju svjedočila krcata zagrebačka Arena”, rekao je Mirković za 24sata.

Foto: Lucija Ocko / CROPIX

”Kozmopolitski pristup je najvažniji između svih naroda u svijetu i osobno sam često organizirao nastupe hrvatskih izvođača u Srbiji jer vjerujem kako nas glazba sve spaja”, poručio je Mirković.

Podsjetimo, Domovinski pokreta su naveli kako je na otočiću Barbarinac arheološki lokalitetu te da nije primjereno da se na takvom mjestu održi festival na kojem će nastupati “narodnjaci”: Poručili su da tako nešto ne pripada našem podneblju te kako moramo čuvati mediteransku i europsku kulturu kojoj pripadamo.

 

Komentari