Nakon teške bolesti preminuo poznati influencer Marko Babić

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Arhitekt, stručnjak za marketing i influencer Marko Babić preminuo je nakon dvije godine borbe sa sarkomom. Imao je 31 godinu.

Zagrepčanin Marko Babić je na društvenim mrežama svoje je pratitelje obavještavao o bolesti, a krajem svibnja je objavio da mu se sarkom vratio. Autor je knjige “Putovanje zvano igra” koju je predstavio u studenom 2022. godine.

Iza sebe je ostavio dvije kćeri i suprugu.

– Putuj, dječače naš. Slomljeni smo, ali ponosni što smo bili s tobom na ovom putovanju, objavila je njegova obitelj.



Bolest otkrivena prije dvije godine

Marku je prije dvije godine dijagnosticiran Ewingovog sarkoma, rijetki oblik raka kostiju. U svibnju mu se bolest vratila i proširila na druge organe, a osim na kosti, rak se proširio na pluća i moždanu ovojnicu.

Nakon što mu je bolest dijagnosticirana, odlučio je da je neće prihvatiti grčevito, već da će je shvatiti kao putovanje, jednu etapu života koja mu predstavlja da bude bolji čovjek.

Zadnjih mjeseci mu bilo teško

Pisao je da mu je zadnjih nekoliko mjeseci bilo izričito teško, posebice u bolnici.

– Zadnja dva mjeseca za mene su bila daleko najizazovniji period u životu. Fizički sam trpio stravične i teško opisive bolove, napisao je.

Svoje iskustvo i kako se nosi s bolešću opisao je u HRT-ovoj emisiji Dr. Beck. Naglasio je da je snagu za borbu pronašao u svojoj obitelji, djeci i okolini, koja mu je pružala veliku potporu.

Komentari