‘NARODNJAČKI KONCERT GODINE’ Dok Pula i Osijek zabranjuju turbofolk, u Zagreb dolaze najpopularnija imena srpske estrade

Foto: Promo

U proteklih nekoliko tjedana gradonačelnici Pule i Osijeka javno su se usprotivili održavanju narodnjačkih koncerata u tim gradovima, no, na radost ljubitelja takve glazbe, najpopularnija imena srpske estrade i dalje se mogu čuti u glavnom hrvatskom gradu, Zagrebu.

Zoričić i Radić ne žele cajke u svojim gradovima
Nakon intervencije gradonačelnika Pule Filipa Zoričića odlučeno je da se koncert narodnjačke glazbe u pulskom Domu Sportova “Mate Parlov” ipak neće održati, a njegovim stopama rado bi krenuo, kako je sam istaknuo na svojem Facebook profilu, i osječki gradonačelnik Ivan Radić, koji je kazao da Osijek nije grad za cajke.

“Osijek je srednjoeuropski grad koji ima naglašenu europsku dimenziju, grad koji se intenzivno razvija u pravu slavonsku metropolu, grad koji ima najveću kulturnu manifestaciju Istočne Hrvatske u vidu Osječkog ljeta kulture koja dokazuje kako kultura i umjetnost savršeno pristaju gradu na Dravi”, napisao je, između ostalog, Radić na Facebooku.

Zanimljivo je da su se takvoj odluci usprotivili neki ljevičarski političari. Tako je Katarina Peović poručila da je zabranjivanje turbofolka desničarska malograđanština.



U Zagrebu uskoro ‘narodnjački koncert godine’
Činjenica da neki gradski čelnici ne žele dopustiti da se takvi koncerti održavaju u njihovim gradovima izazvala je podijeljene reakcije javnosti. Dok neki smatraju da bi se takvi koncerti trebali zabraniti zbog nerijetko vulgarnih tekstova izvođača i nedostatka umjetničke vrijednosti, drugi tvrde da eventualna zabrana predstavlja ograničavanje slobode izražavanja i umjetničkog stvaralaštva, a za cajkama žale i oni kojima je takva vrsta glazbe privlačna.

No, srećom po njih, zagrebačka gradska vlast nema nikakvih problema s narodnjačkim koncertima i organizatori redovito dobivaju dozvolu za njihovo održavanje. Tako će se 1. travnja održati veliki narodnjački koncert u Kongresnoj dvorani na Velesajmu, a za “ludu i nezaboravnu atmosferu”, kako stoji u pozivnici organizatora, pobrinut će se srpski glazbenici Seka Aleksić, Jana Todorović, Sloba Radanović i Dejan Matić.

Znatan dio ulaznica već je rasprodan, a najjeftinije, one za parter, koštaju 45 eura, odnosno 339,05 kuna. Ako želite, pak, koncert slušati iz VIP mjesta, onih odmah do pozornice, po ulaznici ćete morati izdvojiti i do 80 eura, odnosno 602,76 kuna.

Komentari