Nasilna palestinska aktivistica uznemiravala glumca: ‘Reci to, reci slobodna Palestina’

Foto: Guliver

Popularnog glumca Aleca Baldwina kamere su snimile kako udara u mobitel nakon provokacije nasilne palestinske političke aktivistice koja je od glumca tražila da podrži Palestinu izjavom “slobodna Palestina” unutar kafića u New Yorku, prema snimci objavljenoj u ponedjeljak navečer na internetu.

Aktivistica je prišla glumcu dok je bio na mobitelu u njujorškom kafiću i počela ga gnjaviti, prikazuje video snimka koju su korisnici objavili na X-u, bivšem Twitteru. “Molim te, Alec, možeš li jednom reći ‘slobodna Palestina'”, rekla je prosvjednica, koja vodi “antifašističku” emisiju nazvanu Crackhead Barney & Friends.

Nastavila je napadati Baldwina, 66-godišnjaka, prije nego što je on krenuo prema vratima unutar kafića i pokazao joj da izađe, pokazuje video. “Slobodna Palestina, Alec, samo jednom, i ostavit ću te na miru”, rekla je. “Ostavit ću te na miru, kunem se.”

‘Reci slobodna Palestina’

“Samo reci ‘Slobodna Palestina’ jednom, jednom”, nastavila je dok je on mahao glavom i držao vrata otvorena. “Je**š Izrael, je**š cionizam“, dodala je.

Voditeljica podcasta, koja je poznata po provokativnim intervjuima, također je spomenula Baldwinaov kazneni slučaj u Novom Meksiku gdje je suočen s optužbom za smrt na setu filma “Rust“.

“Zašto si ubio tu ženu, ubio si tu ženu i nisi dobio zatvorsku kaznu”, galamila je napadačica nazivajući ga “kriminalcem”. Glumac se izjasnio kao nevin u nesretnom slučaju tijekom suđenja u srpnju.

Uperio je pištolj prema Hutchins tijekom probe kada je revolver opalio. Hutchins je pogođena metkom i podlegla je ozljedama, no glumac nije znao da je riječ o vatrenom oružju.

Žena zadužena za nabavku rekvizita u filmu ranije ove godine osuđena je na 18 mjeseci zatvora nakon što je proglašena krivom za nesretnu smrt.

Foto: X/CrackheadBarney&Friends

Baldwin je djelovao uznemireno

U jednom trenutku tijekom susreta u kafiću, konobar je pokušao zaustaviti aktivisticu, ali bez uspjeha. Baldwin je djelovao uznemireno i izgledalo je kao da traži od osoblja da pozove policiju. Video se prekida kada je Baldwin udario u mobitel prosvjednice nakon što je je upitao radnika: “Možeš li mi učiniti jednu uslugu?”

Nije jasno kada se dogodio sukob. New York Post tražio je komentar od odvjetnika koji zastupa Baldwina. Ovo nije prvi put da su se antiizraelski aktivisti suočili s Baldwinom.

Rekviziterka na setu filma Rust kriva za smrt snimateljice, napunila je pištolj Alecu Baldwinu

Skupina prosvjednika vikala je na glumca prošlog prosinca i pitala ga osuđuje li Izrael. Baldwin je odgovorio: “Ne, podržavam mir za Gazu”, što ih je naljutilo.

“Idi je*i se”, viknuo je jedan muškarac. Prosvjedi protiv Izraela potresali su grad tijekom posljednjih šest mjeseci nakon što su teroristi Hamasa ubili 1.200 ljudi u Izraelu i oteli njih oko 240 na što je Izrael munjevito odgovorio.

Komentari