Neobična Potjera večeras, natjecao se Krešimir Macan i propisno se prosuo neznanjem

Stručnjakinja za fondove EU-a i javnu nabavu Ariana Vela, politički analitičar i PR stručnjak Krešimir Macan, PR stručnjakinja Ankica Mamić i novinar Damir Smrtić sudjelovali su u četvrtak u HRT-ovoj emisiji Potjera koja se emitirala u humanitarnom ruhu.

Potjera, inače, svake godine ima i svoju humanitarnu verziju u kojoj sudjeluju poznati i slavni, a pitanja budu prilagođena, odnosno toliko jednostavna da bi na njih i dijete iz osmog razreda osnovne škole znalo odgovoriti većinu pitanja.

Tako je kapetanica Ariana u prvoj minuti osvojila 4500 eura, potom uzela višu ponudu od 9000 eura i prošla u završnu potjeru. Nakon nje je nastupio Macan koji je malo podbacio i osvojio ‘samo’ 3000 eura, iznos koji je i obranio.



 

Protestantska etika i duh kapitalizma su jedno od najpoznatijih djela Maxa Webera, a Macan nije znao da to djelo pripada baš tom čuvenom njemačkom filozofu!

Drugo pitanje, još laganije, a koje također nije znao i propisno se prosuo, odnosilo na – vizu!

Kako se zove dokument kojim se daje dozvola ulaska, boravka ili tranzita stranog državljanina na teritorij određene države, pitao je Joško Macana, a ovaj bubnuo – agreman!

Inače, agreman je diplomatski pojam koji označava pristanak tj. odobrenje vlade kod primanja novog diplomatskog predstavnika druge države.

Ankica Mamić je osvojila 3000 eura, uzela višu ponudu od lovca Kreše i uspješno obranila iznos od 7000 eura.

Damir Smrtić, HRT-ovog urednik koji se, kako je kazao Joško, samo spustio s drugog kata na snimanje emisije, u prvoj minuti je imao pet točnih odgovora, Krešo mu je ponudio 6000 za višu ponudu, što je Smrtić i prihvatio te obranio te je ekipa ukopno osvojila 28 tisuća eura uz 21 točan odgovor što je za Krešu bilo nedostižno, a što je i bila svrha ove emisije.

„Prijašnjih smo godina u prosincu običavali snimiti samo jednu humanitarnu emisiju Potjere. Na kraju ove godine snimit ćemo njih dvije. Prvu od njih emitirat ćemo u četvrtak 28. 12. 2023. i ona će biti posljednja redovna emisija Potjere u 2023.“ , rekao je ranije Igor Grković, urednik Potjere.

Emisija je realizirana u suradnji s Uredom Europskog parlamenta u RH koji će za tu priliku donirati 15.000 eura.

Osvojeni novac proslijeđen je Autonomnoj ženskoj kući Zagreb koja je 14. prosinca obilježila neprekinute 33 godine rada i donaciju će iskoristiti za potrebe žena koje su preživjele nasilje i za potrebe njihove djece smještene u skloništu.

Komentari