‘NITKO NIJE IMAO MILOSTI’ Pišek priznala: Nakon smrti supruga naišla sam na zastrašivanje i ogromno odbijanje obitelji

Foto: Instagram

Prije pet mjeseci voditeljica Nikolina Pišek iznenada je izgubila svog supruga Vidoja Ristovića, a sada je po prvi put smogla snage progovoriti o prvim satima nakon što je doznala tužnu vijest, kao i životu nakon smrti supruga.

Pišek je u prvoj emisiji novog ženskog talk showa ‘Donna‘ Una televizije, koju zajedno s njom vode Dejana Rosuljaš i Baya Bangue Namkosse, otvorila dušu i progovorila o problemima s kojima se suočila, a poslala je i apel zbog njene kćeri koju ima s pokojnim Ristovićem, prenosi Dnevno.hr

Obilježena udovica na brdovitom Balkanu
Voditeljica je navela kako biti udovica na ‘brdovitom Balkanu’ znači biti obilježena, a dobila je i dojam kako ljude, koji su se našli u njenoj blizini nakon gubitka, zapravo nije bilo briga kako joj je, a ako bi i ostavili to pitanje, kaže, kao da nisu ni htjeli čuti odgovor, što ju je šokiralo.

“Nekako imam osjećaj, kao da nosim nekakvu krivnju, kao da je na meni neki krimen, kao da sam ja nešto skrivila kao da se od mene očekuje nešto, a pritom ni sama ne znam što”, rekla je Pišek i dodala: ” Što god da napravim, kako god da se postavim, ja ću dočekati neku osudu.”



Pišek se požalla i kako nije dobila vrijeme za tugovanje. Umjesto toga, naišla je na “ogromno odbijanje obitelji, čak i zastrašivanje s njihove strane”, tvrdi.

Navela je i kako zbog medijskom linča s kojim se suočila nije imala vremena za tugu te kako je bila spriječavana da se osovi na vlastite noge i posveti djetetu koje je “ostalo bez snažne životne podrške, bez oca”, a dotakla se i financijske strane gubitka, bez koje je ostala ona i njena kći.

Nametnuti osjećaj krivnje
“Čini mi se kao da nitko nije imalo milosti, odnosno humanosti i osjećaja empatije prema osobi koja je prošla kroz takvu stravičnu situaciju. Nitko se nije našao da mi da neko vrijeme da stanem na noge, uzmem život u svoje ruke. Kao da se sve odigravalo na silu. Po mene je sve bilo jako bolno, teško i šokantno”, govorila je Pišek na rubu suza.

Navela je i kako joj se bilo teško nositi s “nametnutim osjećajem krivnje” i osudom od strane obitelji koji su “iz nepoznatog razloga fiksirani” na njenu “nepostojeću krivnju”, zbog čega joj je bilo teže funkcionirati.

Pišek je najviše zabolio “stravičan medijski linč”, kojeg smatra sumanutim i stravičnim, posebno jer, kaže, nije riječ samo o njoj već i njenoj kćeri. Navela je da se osjećala “kao leš na stolu za obdukciju kojeg režu pa komadaju i pokazuju svijetu”, kao “nevina u ludnici”, odnosno situaciji u kojoj se našla. Istaknula je zbog svega angažirala odvjetnike i tražila medijske kuće da smanje pritisak te da razmisle o njenom djetetu.

“Bilo je povremeno nekih glasova, vrlo cijenjeni novinari, kolumnisti su napisali neke divne tekstove i hvala im na tome, jako mi je to značilo, evo opet ću se rasplakati. Od institucija nitko ništa”, dodala je.

“Ja sam nadolijevala vatru”
Na kraju emisije Nikolina se osvrnula na period žalovanja i zašto je odlučila da mora što prije izaći iz tog nametnutog okvira.

“Moram priznati da sam možda ja, ne možda nego sigurno sam nadolijevala ulje na vatru baš zbog tih očekivanja. Svi su očekivali od mene nešto, a ja sam u tom vapaju da dokažem da sam živa i da nisam kriva i da sam sretna što sam živa zbog svog djeteta koje bi bez mene izgubilo svaku moguću podršku i oslonac u životu.

Ja sam htjela da se vidi koliko sam ja živa, nisam zadovoljavala obrazac tugovanja. Nosila sam crninu onih propisanih 40 dana, ali moja potreba unutar mene da budem živa i funkcionalna za svoje dijete je toliko jača da sam odbijala da se pokorim tome zarad tog istog djeteta koje nije zaslužilo da gleda majku kako nemoćna leži na podu i prihvaća sve što joj se sruši na glavu, ja sam htjela pokazati otpor i bila sam osuđivana”, zaključila je.

Cijelu emisiju možete pogledati OVDJE.

 

Komentari