Obuljen Koržinek: Ultra je superprofesionalno organiziran festival na najvišoj svjetskoj razini

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek izjavila je kako je festival elektroničke glazbe Ultra u Splitu organiziran na najvišoj svjetskoj razini i postao hrvatski brend prepoznatljiv u svijetu.

– Ultra je superprofesionalno organiziran festival na najvišoj svjetskoj razini i svaki grad i država trebali bi biti ponosni na one koji su u stanju dovesti takav događaj, rekla je ministrica Obuljen Koržinek novinarima u nedjelju kasno na večer prigodom posjete tom festivalu.

Po njenim riječima interes za Split i Hrvatsku, koji raste u svijetu, povezan je i s festivalom Ultra koji promovira Hrvatske tako što na njega dolaze gosti iz cijelog svijeta. Dodala je kako na Ultru pretežito dolaze mladi dobre platežne moći, a to je dobro za Hrvatsku jer mnogi od njih će kad vide ljepote Hrvatske, dolaziti u našu zemlju i mimo festival Ultra.

– Ovaj festival je po svemu poseban, to je spektakl na kojeg se dolazi ciljano’, kazala je ministrica.



Budući da iduće godine ističe dosadašnji ugovor o održavanju Ultre u Splitu, ministrica se nada da će se festival održavati u Splitu i nakon sljedeće godine.

– Bila bi velika šteta da se ovaj festival ne nastavi održavati u Splitu, poručila je.

Glavni organizator Ultre Joe Bašić najavio je kako će pregovarati s mjerodavnim tijelima u Hrvatskoj o novom petogodišnjem ugovoru za održavanje Ultre u Splitu i nakon 2024. godine.

– Rezultati pokazuju kako ima smisla zadržati Ultru u Splitu jer prema najnovijim podacima za vrijeme Ultre u Splitu i Hrvatskoj potroši oko 200 milijuna eura, kazao je Bašić. Istaknuo je da je na splitskom području u povodu ovogodišnje Ultre ostvareno 350.000 noćenja.

– Na Ultru u Split dolaze gosti iz 140 zemalja i to je svjetski mega događaj kojeg bi trebalo zadržati u Splitu, poručio je Bašić.

Komentari