Odličan trik s kojim će vam domaći keksi uvijek biti nadohvat ruci

Iskusni znalci znaju da domaći keksi s komadićima čokolade imaju puno bolji okus ako smjesa odstoji i do 72 sata u hladnjaku, a uz ovaj odličan trik i više napravljene smjese moći ćete uvijek uživati u omiljenoj poslastici

Malo je stvari boljih od grickanja ukusnih domaćih keksa s komadićima čokolade, još toplima iz pećnice. No, što ako postoji način da u tom iskustvu uživate još češće, bez da morate prljati kuhinju i odvajati vrijeme za pripremu i pečenje?

Zapravo postoji, i to uz genijalan trik zamrzavanja smjese za kolače. Ono što je važno naglasiti je da svaki obožavatelj domaćih keksa zna da je savršen onaj koji je izvana hrskav, a u sredini mekan, što se postiže hlađenjem u hladnjaku prije pečenja. Ako to dosad niste znali, svakako isprobajte, jer što dulje hladite tijesto ono će biti mekše i podatnije. Oko 12 sati u hladnjaku je minimum, premda je najbolje da smjesu ohladite na 72 sata.



Napravite svoju omiljenu smjesu za domaće kekse po provjerenom receptu te kad je gotova rasporedite je u više malih kuglica te spremite u plastičnu posudu, razdvajajući slojeve masnim papirom kako se pojedinačni kolačići ne bi zalijepili u veliki smrznuti blok.

To je važan korak, jer ako zamrznete cijelu smjesu zajedno, trebat će vam puno više vremena i truda pri odmrzavanju i pečenju.

Nakon toga smrznute kuglice od tijesta za kolače možete držati u zamrzivaču najviše šest mjeseci – a preporučuje se napraviti veliku zalihu kako biste mogli uživati u njihovom odličnom okusu kad god poželite, znajući da uvijek možete imati svježe pečene kolačiće, piše Metro.

Kad se zaželite, jednostavno izvadite jednu od smrznutih kuglica, stavite je na tepsiju i odmah pecite – nema potrebe za odmrzavanjem. Jedino što trebate napraviti je produljiti standardno vrijeme pečenja za dvije do 4 minute i smanjiti temperaturu za 10 do 20 stupnjeva (ovisno o jačini pećnice). Tako ćete ih peći sporije i laganije pa neće ostati smrznutih komadića.

Cijeli postupak obično traje oko 15 minuta, a zatim ćete dobiti mirisni i svježe pečeni domaći keks, piše 24 sata.

Komentari